Silvia'nın objektifinden, asit saldırısına uğrayan bir kadın. Silvia Alessi, tercihleri, görünümleri ya da fiziksel farklılıkları nedeniyle toplum tarafından dışlananlara objektifini çeviriyor ve sanatıyla onların hikayelerini anlatıyor.
Toplumun Dışladığı Güzelliği Yakalayan Fotoğrafçı: Sanat Hepimize İyi Gelir
Silvia Alessi, tercihleri, görünümleri ya da fiziksel farklılıkları nedeniyle toplum tarafından dışlananlara objektifini çeviriyor ve sanatıyla onların hikayelerini anlatıyor.
1
11
Silvia, fotoğrafçılık yapmadan önce kuaför olarak çalışıyordu. Güzellik ve kabul görmeyle ilgili fikirlerinin, fotoğrafçılık sayesinde değiştiğini anlatıyor. Asitli saldırıya uğrayanlar, Afrika'da ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olan albinolar ve çeşitli engellere sahip bireyler Silvia Alessi'nin karelerinde kendilerine yer buluyor.
2
11
BBC'ye konuşan Silvia Alessi, çalıştığı sektörün geleneksel tercihlerine aykırı projeleri ve konuları tercih ettiğini belirtiyor: "Kuaför olarak çalıştığım dönemlerde kadınlar bana gelir, onları güzelleştirmemi isterlerdi. Ben güzelliğin bir kimlik meselesi olduğunu anladım. Bazen de insanın kendine olan güveninin derinlerinde olan bir şey."
3
11
Etiyopya'da Silvia bazı etnik grupları tanıma fırsatı buldu Silvia 17 yaşında İtalya'da kuaför olarak çalışmaya başladı. Birçok kişi gibi, hobi olarak fotoğrafçılığa başladı ama bu onun için bir tutku haline geldi. Etiyopya'nın güneyine yaptığı bir yolculukta Omo Nehri'ndeki etnik grupları fotoğraflarken, Batılı turistlerin yerli insanlara "hayvanat bahçesi" gözüyle baktığını hissetti. Afrika gezisi, ona fotoğraflayacağı kişilere nasıl yaklaşması gerektiğini öğretti. "Sanatçılar fotoğrafını çektikleri kişileri, haklarında hiçbir şey bilmeden yalnızca güzel fotoğraflar için kullandıkları bir av olarak görmemeli."
4
11