Abone Ol

154 kişilik listede ismi olan Deniz Zeyrek: Bahçeli'nin iddia ettiği gibi korkmuyoruz

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Hesaplaşacağız" diyerek gösterdiği 154 isimden oluşan listede yer almasına ilişkin, "Ne yazık ki Türkiye gibi ülkelerde tehdit edilmek, hedef gösterilmek gazetecilik mesleğinin doğasında var. MHP'nin bizleri hedef göstermesi de ancak bu kapsamda görülebilir. Bahçeli'nin iddia ettiği gibi korkmuyoruz.dedi.

154 kişilik listede ismi olan Deniz Zeyrek: Bahçeli'nin iddia ettiği gibi korkmuyoruz

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Hesaplaşacağız" diyerek gösterdiği 154 isimden oluşan listede yer almasına ilişkin, "Ne yazık ki Türkiye gibi ülkelerde tehdit edilmek, hedef gösterilmek gazetecilik mesleğinin doğasında var. MHP'nin bizleri hedef göstermesi de ancak bu kapsamda görülebilir. Bahçeli'nin iddia ettiği gibi korkmuyoruz. Bilakis 'Mesleki açıdan mevzu gerçeği ortaya çıkarmaksa gerisi teferruattır' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Zeyrek, "Bu işin doğasında var" başlıklı yazısında, listede adının olduğunu öğrenen yakınlarının kendisini arayarak endişelerini dile getirdiklerini aktardı. "Konuşmalarımı genelde 'Takma kafana, ciddiye alınacak bir şey değil' sözleriyle bitirdim" diyen Zeyrek, şunları kaydetti:

"Başka ne diyebilir ne yapabilirdim ki? Yakın dövüş mü öğreneyim? Diyanet İşleri Başkanı ya da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gibi 16 milyon liralık zırhlı araca mı bineyim? Bundan sonra sokaklarda etrafımda bir insan kalkanıyla mı yürüyeyim?  Bu hedef gösterme karşısında sessiz kalan polis ve savcılara gidip 'Bizi koruyun' mu diyeyim?"

Yazının tamamını okumak için tıklayın