Abone Ol

Acun Ilıcalı’nın unutamadığı Christoph Daum anısı

Acun Ilıcalı, Beşiktaş muhabiri olduğu dönemde Daum’un kendisinin Fenerbahçeli olduğunu bildiğini ve sık sık şakalaştığını anlattı

Acun Ilıcalı’nın unutamadığı Christoph Daum anısı

Fenerbahçe yöneticisi Acun Ilıcalı, vefat eden Christoph Daum’un ardından açıklama yaptı:

"Söylenecek çok şey var ama bu kadar kısa sürede ancak duygularımı söyleyebilirim. Fenerbahçe'mize çok güzel şampiyonluklar yaşattı. Üçüncü şampiyonluğu garip bir maçla elinden alındı. Beşiktaş ve Fenerbahçe ile Türk futboluna güzel şeyler kazandırdı. Türkiye'ye ruhu ile gelen, bizden biri olan bir insanı kaybettik. Alman ve dünya futbolu için de önemi olan biri.

Çok zor elde edilebilecek başarılar yakaladı. İnsan olarak kimseyi üzmeyen bir adamdı. En büyük rakipleriyle bile sarmaş dolaş olabilen, Fair-Play simgesi bir isimdi. Ülkemize gelmesi olay olmuştu, Türkiye'deki başarıları da olay oldu. 'Kazanmak için her yol mübah' demeyen, düzgün şekilde mücadele eden, ülkemizdeki herkesin iyi anacağı bir insan.

Büyük bir kayıp, hepimizin sonunda tadacağı şeyi hocamız da tattı.. Onu kaybettik. Christoph Daum'u hep güzel anacağız."

"Christoph Daum, Beşiktaş'ta muhabirlik yaptığım dönemde benim Fenerbahçeli olduğumu biliyordu. Maçlardan sonra çok fazla şakalaşıyorduk. 'Bu hafta siz kazanacak mısınız?' diyordu bana. Haftanın 5 günün Daum ile geçiriyordu. Sonra Fenerbahçe'ye geldi, ikimiz de Fenerbahçe'de buluştuk. Güzel hatırlayacağım anılarımız oldu."