Abone Ol

AK Parti'den Vaniköy iddiası: İBB suç duyurusunu bakanlık denetiminden sonra yaptı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Vaniköy'deki kaçak yapılaşmayla ilgili olarak İBB'nin açıklamasının doğru olmadığını, tutanağın ise geçmişe dönük olarak hazırlandığını iddia etti.

AK Parti'den Vaniköy iddiası: İBB suç duyurusunu bakanlık denetiminden sonra yaptı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Üsküdarilçesinde İstanbul Boğazı'nı gören noktadaki kaçak yapıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) açıklamasının gerçeği yansıtmadığını savundu.

'İBB, BAKANLIK DENETİMİNDEN SONRA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU'

İBB'yi kamuoyunu yanıltmakla suçlayan Osman Nuri Kabaktepe, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16 Ağustos’ta Vaniköy’deki izinsiz yapılaşmaya ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Ancak, gerçekler İBB yönetiminin bu açıklamasının doğru olmadığını gösteriyor. 22 Ağustos’ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetim sonrası, aynı gün saat 16.41’de, suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundukları tespit edilmiştir" dedi.

 

"Bu durumda İBB’nin, suç duyurusunu çok daha önceden gerçekleştirdiği beyanı gerçeği yansıtmamaktadır" diyen Kabaktepe, "İBB yönetimi, bakanlık denetimi sonrasında harekete geçerek suç duyurusunda bulunmuştur. Bu durum, İBB’nin kamuoyuna yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiğini açıkça ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

'TUTANAK GERÇEKTE GERİYE DÖNÜK OLARAK HAZIRLANMIŞTIR'


İBB'nin tutanağı geriye dönük olarak hazırladığını iddia eden Kabaktepe, "İBB’nin Vaniköy’deki kaçak yapılaşmayla ilgili hazırladığı yapı tadilat tutanağında, 'basit onarım belgesi'nden bahsedilmesi gerekirdi. Ancak İBB tarafından 16 Ağustos’ta düzenlendiği iddia edilen bu tutanak, gerçekte 22 Ağustos’taki suç duyurusuna dayanarak geriye dönük olarak hazırlanmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğü’nün denetiminin ardından, İBB aceleyle geriye dönük bir yapı tadilat tutanağı oluşturmuştur" dedi.


Tutanakta eksiklikler olduğunu belirten Kabaktepe, şöyle devam etti:

"Bu tutanağın hızla ve geriye dönük şekilde hazırlandığı, tutanakta yer alması gereken birçok detayın eksik olmasıyla açıkça görülmektedir. Bu belge eksikliği ve sonrasında yapılan geriye dönük düzenlemeler, İBB’nin bu süreçte ne kadar hazırlıksız ve plansız hareket ettiğinin bir başka kanıtıdır. İstanbul halkına gerçeği söylemek yerine, panik halinde yapılan bu geriye dönük düzenlemelerle durumu kurtarmaya çalışmışlardır. Bu yaşananlar, İBB yönetiminin İstanbul halkına ne denli büyük bir saygısızlık içinde olduğunu göstermektedir. Tıpkı geçmişte Fazilet Durağı yalanında olduğu gibi, İBB yönetimi bir kez daha gerçeği çarpıtarak, İstanbul halkını kandırma yolunu seçmiştir. Her köşeye sıkıştıklarında, yalana başvurarak halkı aldatmayı bir yöntem haline getirmişlerdir.

'YALAN VE ÇARPITMA DOLU AÇIKLAMALAR'

Belediye yönetimini kınadığını dile getiren Osman Nuri Kabaktepe, "Bizler, İBB yönetiminin bu türden yalan ve çarpıtma dolu açıklamalarının takipçisi olacağız. İstanbul halkı, böylesi çelişkili ve yanıltıcı bir yönetimi hak etmiyor. Şeffaflık ve dürüstlükten uzak bu anlayışı kınıyor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni, bir an önce halkı doğru bilgilendirmeye ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum. Son olarak, İBB yönetiminin her meseleyi oldubittiye getirme çabasını esefle karşılıyoruz. Fark edildiğinde sorumluluktan kaçıp, fark edilmediğinde usulsüz ve etik dışı uygulamalara devam etme anlayışıyla hareket ettiklerini düşünmemek elde değil. Bu tür yaklaşımlara karşı İstanbul halkının hukukunu korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.