Abone Ol

AKP, Washington’da satın aldığı iki binaya 11 milyon dolar ödedi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, AKP’nin ABD’de açtığı temsilcilik için Washington’da 11 milyon dolar civarında para ödeyerek iki ayrı bina satın aldığını söyledi. “

AKP, Washington’da satın aldığı iki binaya 11 milyon dolar ödedi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, AKP’nin ABD’de açtığı temsilcilik için Washington’da 11 milyon dolar civarında para ödeyerek iki ayrı bina satın aldığını söyledi.

Sözcü TV’de İpek Özey’in Nokta Atışı programında konuşan Çömez, daha önce de gazeteci Yılmaz Polat’ın gündeme getirdiği Washington’daki AKP binalarına ilişkin bilgi verirken “İktidarın emlakçılık ilgisi nereden geliyor diye merak ettim” dedi. Aynı iddiaları Meclis’te de dile getiren Çömez şunları söyledi:



“Washington’da AKP kendi adına satın alınan binalardan ilki için 4 milyon 55 bin dolar ödedi. Bu bina küçük gelmiş ki bu yıl bir tane daha aldılar. Eskiden Fransız Büyükelçiliğiydi. Birinci Dünya Savaşı’nda stratejik bir merkez olarak kullanılmış tarihi bir bina. Bir özelliği daha var, Beyaz Saray’a yakın. ‘Saray’ deyince arkadaşların yüreği kabarıyor, dayanamıyorlar. Ne kadar ödemişler biliyor musunuz? Tam 6 milyon 94 bin 650 dolar.