Abone Ol

AKP döneminde kaçak başladı, CHP döneminde yasal kılıf bulundu

Tuzla’da Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ‘Rezerv Alanı” ilan edilen 70 malikli “Bin Evler Sitesi” inşaatına AK Parti döneminde kaçak bir şekilde başladı. O dönem verilmeyen ruhsat, belediye el değiştirdikten sonra verildi. Emsal artışı yapıldı. 19 bin metrekare olan inşaat alanı 32 bin 908 metrekareye çıkarıldı. Tapu tescil davası açan 70 malik şimdi de ruhsat davası açmaya hazırlanıyor.

AKP döneminde kaçak başladı, CHP döneminde yasal kılıf bulundu

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, AK Parti döneminde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle rezerv alan ilan edilen Tuzla Villalar bölgesinde kalan 70 malikli inşaat projesi için Fars Yapı’yla sözleşme imzalandı.

Ancak o dönem Ak Parti elinde bulunan Tuzla Belediyesi’nden ruhsat alamayınca projeyi belediye şirketlerinden TUZYAP’a devretti. Yerel seçimlerde belediye yönetimi CHP’ye geçtikten sonra maliklerden yeşil alan ve yol için bedelsiz alınan yerler projeye dahil edildi. AK Parti döneminde verilmeyen ruhsat 29 Mayıs 2024 tarihinde verildi.

19 bin metrekarelik inşaat alanı emsal artışıyla birlikte bir anda 32 bin 908 metrekareye çıktı. Maliklerin avukatı dava açmaya hazırlanıyor.

AVUKAT HUKUKSUZLUĞU MADDE MADDE ANLATTI

Maliklerden Av.Belçin Acka Niran, sosyal medya hesabından “CHP’li İstanbul Tuzla Belediyesi’nde İmar Rezaleti” başlığıyla bir paylaşım yaptı. Süreci ve gelinen noktayı madde made anlattı.

-Tuzla'da Cumhurbaşkanı kararnamesi ile rezerv alanı ilan edilen, emsali 1.10 olan, 4 (Zemin +3) kat ve en fazla 19 bin 648 metrekare inşaat izni verilen villalar bölgesine, CHP belediyesi 7 (Zemin+6) kat ve 32 bin 908 metrekare inşaat izni verdi. Bu ruhsatı nasıl verdiniz?

-Maliklere ait olan ve bedelsiz terk edilmiş yol ve yeşil alanları parsele çeviren Tuzla Belediyesi'nin bu hukuksuz işlemini neden iptal etmediniz? Hukuksuzluktan Tuzla Belediyesi'nin kazancı olacağını varsaydıysanız, belediyenin bu inşaattan 16 adet daire alması gerekiyordu. Parsel TUZYAP'a devredilerek, Belediye en az 150 milyon TL. zarara uğratıldı. Bunun için Tuzla Belediyesi, TUZYAP'a tapu iptal ve tescil davası açtı mı?