Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür "Akşener ve Kaybedenler Kulübü" başlığını attığı bugünkü yazısında Meral Akşener'in yeni partisinin durumunu analiz etti. Övür yazısının bir bölümünde Akşener'in partisine katılacak isimlere ilişkin kulislerde konuşulanları aktardı. Listede AK Parti'li küskünler de var Kemalistler de!
İşte Mahmut Övür'ün bugünkü yazısında öne çıkanlar:
"Ankara kulislerinde CHP, MHP ve yeni kurulması beklenen Meral Akşener'in partisi de çok konuşuluyor. İlgi odağında Akşener'in partisi var. Bu da siyasette asıl boşluğun muhalefet cephesinde olduğunu gösteriyor.
CHP'nin durumu tam da bu gerçeğe işaret ediyor. Son dönemde CHP içinde muhalif olan isimler "adalet yürüyüşüyle"susturulunca, partide suni de olsa var olan siyasi heyecan yok olup gitti. Şimdi koca koca parti yöneticileri bile klasik "koltuk"derdinde. Yani kimi delege, kimi il başkanlığı, kimi de belediye başkanlığı hesapları yapıyor.
Tecrübeli bir CHP'li, bu siyasetsizliğin sonucunu şöyle yorumluyor:
"Ne çevremizi kuşatan küresel süreçlerle ilgili ufuk açıcı bir siyaset ortaya koyuyoruz, ne de FETÖ gibi kirli yüzü açığa çıkmış bir yapıya karşı ciddi tavrımız var. Bu da muhalefet cephesinde bir boşluk yaratıyor.
Eğer önümüzdeki süreçte bu boşluğu başka bir siyasi yapı doldurursa bu onların değil o boşluğun zaferidir."
CHP'li siyasetçi, bir anlamda MHP'den ayrılanların oluşturacağı partiyi işaret ediyor. Henüz ortaya bir fotoğraf çıkmadığı için Akşener'in sergileyeceği performans kestirilemiyor. Kimi bildiğimiz bir isim deyip, "dağ fare doğuracak" diyor, kimi de sürpriz bekliyor. Daha çok da, partiye kimlerin geleceği konuşuluyor. Şimdiden söylenen bazı isimler var. MHP'den ayrılanlar biliniyor. Yeni isimler arasında eski merkez sağcılar ve AK Parti küskünleri ön planda. Abdüllatif Şener, Ufuk Söylemez, DP lideri Gültekin Uysal, son günlerde bunlara Ümit Kocasakal, Metin Feyzioğlu ve gazeteci Levent Gültekin ismi de eklendi. Sürpriz olarak da CHP'nin Batı bölgelerinden 4-5 milletvekilinin geçeceği konuşuluyor.
Siyaset kulislerinde bu tablo CHP'den sonra ikinci 'Kaybedenler Kulübü' olarak yorumlanıyor. Çünkü geçmişinde siyasi başarısı fazla olmayan siyasi aktörler topluluğunun hızla değişen ve beklentileri yükselen topluma umut vermesi zor görünüyor.