Abone Ol

Al sana yaşam tarzına saldırı: Rakı, Viski, Votkaya fahiş zam geliyor

Son dönemde yaşanan zam dalgası vatandaşı zora sokarken, sigara fiyatlarının arkasından alkollü içkilere de zam geliyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, ağır alkollü içki grubuna yüzde 5 ila 15 aralığında zam geleceğini duyurdu.

Al sana yaşam tarzına saldırı: Rakı, Viski, Votkaya fahiş zam geliyor

Enflasyonun artışıyla birlikte hayat pahalılığı katlanırken, pek çok kaleme zam gelmeye devam ediyor. En çok vergi alınan kalemlerden olan alkollü içkilerde de yine fiyat artışı bekleniyor.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, ağır alkol grubuna (rakı, votka, viski, cin, tekila) yönelik yeni bir zam geleceğini bildirdi.

Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuşan Dündar, zammın yüzde 5 ila 15 oranında olacağını söyledi. Dündar, zamlı tarifelerin ekim ayının ilk haftası itibarıyla geçerli olmasını beklediğini belirtti.

Ağır alkollü içki grubuna yönelik yüzde 20-25 civarındaki son zam, 6 Temmuz’dan itibaren yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık 28 Şubat göndermesi yaparak artık Türkiye'de kimsenin yaşam tarzına karışılmadığını söylüyor oysa alkollü içki kullanan kesimlerin yaşam tarzına orantısız vergiler ve zamlarla içki fiyatlarıyla oynanarak sürekli müdahale ediliyor.