Abone Ol

Altın Koza Festivalinde Şatafat İddiası; Özlem Gürses'e ne ödendi?

Adana Altın Koza Film Festivali’nin ihale bedeli dudak uçuklattı. Tasarruf tedbirleri kapsamında çalışanların aldığı paralarda kesintiye giden belediyeler şatafatta sınır tanımıyorlar. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin festival ihalesinde yapılan harcamalar ‘Bu kadarına da pes’ dedirtti..

Altın Koza Festivalinde Şatafat İddiası; Özlem Gürses'e ne ödendi?

MedyaRadar’ın haberine göre, Adana Büyükşehir Belediyesi, 31’nci Altın Koza Film Festivali’nin organizasyonu için 4 Eylül 2024 tarihinde bir ihale düzenledi. İhalenin yaklaşık maliyeti 55 milyon 254 bin TL olarak belirlendi. Açık usulle yapılan ihaleye beş şirket katılsa da sadece bir şirketin teklifi geçerli sayıldı. Rekabet koşullarının oluşmadığı ihaleyi Ersin Çiçek ile Orhan Saat’e ait olan ve sermayesi sadece 10 bin lira olan Ba Ajans kazandı. Adana Büyükşehir Belediyesi ile ihaleyi kazanan Ba Ajans arasında imzalanan sözleşmenin bedeli ise 53 milyon 434 bin 40 kuruş oldu. MedyaRadar’ın haberine göre, Adana Büyükşehir Belediyesi, 31’nci Altın Koza Film Festivali’nin organizasyonu için 4 Eylül 2024 tarihinde bir ihale düzenledi. İhalenin yaklaşık maliyeti 55 milyon 254 bin TL olarak belirlendi. Açık usulle yapılan ihaleye beş şirket katılsa da sadece bir şirketin teklifi geçerli sayıldı. Rekabet koşullarının oluşmadığı ihaleyi Ersin Çiçek ile Orhan Saat’e ait olan ve sermayesi sadece 10 bin lira olan Ba Ajans kazandı. Adana Büyükşehir Belediyesi ile ihaleyi kazanan Ba Ajans arasında imzalanan sözleşmenin bedeli ise 53 milyon 434 bin 40 kuruş oldu.

 

ÖZLEM GÜRSES’E NE KADAR PARA ÖDENDİ?

Festivalde çeşitli kategorilerde yarışan uzun metraj film, belgesel ve kısa metrajlı filmler için oluşturulan ön jüri üyelerinin tamamına 15'er bin lira para verildi. Nuri Bilge Ceylan, Serenay Sarıkaya, Mehmet Aslantuğ gibi isimlerden oluşan büyük ödülün jürilerine ise şartnameye göre para verilmedi. Festivalin sunuculuğunu yapan Özlem Gürses’e ödenen paranın miktarı ihale teknik şartnamesinde yer almaması dikkat çekti. Şartnamede sunucu (Özlem Gürses) için yapılacak hizmetler şöyle özetlendi: ‘Sunucuların sahnede ve sahne gerisindeki tüm kulis giderleri yüklenicinin sorumluluğundadır. Sunucular festival kapsamında yapılacak etkinliğin özelliğine göre seçilecektir. Sunucuların konaklama ve ulaşım giderleri bu teknik şartnamenin Konaklama ve Ulaşım iş kalemleri kapsamında karşılanacaktır. Sunuculara ödenecek ücretlerin tamamı KDV, stopaj vb. yasal giderler yüklenici tarafından ödenecek olup bundan doğacak sorumluluk yükleniciye ait olacaktır’’

 

28 EYLÜL’DE YAPILDI

28 Eylül 2024 tarihinde Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen, sunuculuğunu Özlem Gürses'in yaptığı Büyük Ödül Töreni, sanatçıların kırmızı halıdan geçerek tören alanına gelmesiyle başladı. Geçen yıl vefat eden Türk sinema oyuncularının isimlerinin okunduğu törende, bu yıl festival süresince yapılan etkinliklerden oluşan video gösterisi izlendi, Çetin Akdeniz konser verdi. 11 filmin yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 'En İyi Film' ödülüne, yönetmenliğini Murat Fıratoğlu'nun yaptığı 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filmine verildi.