Abone Ol

Amca Salim Güran'ın yeni ifadesinde kayıtları hayat kadınları yüzünden sildiğini söyledi

Narin'i öldürmekle suçlanan amcası Salim Güran'ın 15 yaşındaki işçisi R.A. ile yazışmaları dosyaya girdi. R.A.'nın "Tamam henüz bende değil/tamam daha ölmemiş" diyerek attığı mesaj kayıtlara girmişti

Amca Salim Güran'ın yeni ifadesinde kayıtları hayat kadınları yüzünden sildiğini söyledi

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedine ulaşılan Narin Güran'ın tutuklu muhtar amcası Salim Güran'ın ifadesi, 15 yaşındaki işçisi R.A. ile silinen telefon kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından yeniden alındı. İşçisi R.A., 22 şüphelinin savcılığa çıkarıldığı 13 Eylül'de serbest bırakılmıştı. Ancak silinen telefon kayıtlarının ortaya çıkarılması üzerine yeniden gözaltına alındı, ifadesinin ardından tutuklandı. Bu sırada,  yeniden ifade vermesi için adliyeye getirilen amca Salim Güran ise ilk ifadesinin aksine çelişkili ifadeler verdi.

Savcılığa çıkarıldıktan sonra 2 Eylül'deki ilk ifadesinde telefon kayıtlarını neden sildiğine ilişkin soruya, Narin'in babasının ahırında 380 mermi yakalandığı iddiasıyla cevap veren Güran, “Olaydan 10-15 gün önce telefonuma ses kayıt programını indirdim. Konuştuğum şeyleri daha sonra hatırlamak için bu programı indirdim. Ben ses kayıtlarını silmedim ancak olay günü yaptığım arama kayıtlarını sildim. Olay akşamı kardeşim Arif'in ahırında 380 mermi yakalandı, bana bunu haber verdiler. Kayıtları silmekle kötü yapmışım" demişti.

Güran, 13 Eylül'de 3 savcı eşliğinden yeniden alınan ifadesinde ise bu kez 380 mermiden bahsetmedi, yerine "hayat kadınları" ile görüşmesi olduğunu iddia etti. Güran, "Telefon mesajlarını hayat kadınlarıyla yazışmalarım var, o nedenle sildim. Aile üyelerinin neden telefonlarını sildiğini bilmiyorum" diyerek kendini savundu.