GEÇEN yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Festivali’nin tanıtımı için geldiği İzmit’te okulları dolaşırken çocukların şaşkınlık ve sevinç çığlıkları arasında boynuna sarıldığı, Atatürk’e benzerliği ile tanınan sinema sanatcısı Göksel Kaya, aynı amaçla kente yeniden gelişinde kendisini adliyede buldu. Kaya’nın daha önceden İstanbul’daki bir olay nedeniyle ifade vermesi gerektiği halde adlileye gitmediği, bu nedenle İzmit’e geldiğinde polis tarafından aliyeye gönderilerek ifade verdiği belirtildi.
Çocuklar onu Atatürk sandı! Boynuna atladı!
Mustafa Keml Atatürk’e benzerliğiyle dikkat çeken Göksal Kaya, aldığı bir davet üzerine dün İzmit’e geldi. Bu sabah Büyükşehir Belediyesi’ne ail Sekapark Otel’e gelen İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Göksel Kaya’yı alarak Kocaeli Adliyesi’ne götürüldü. Öğleden sonra adliyeden ayrılan ve otele dönen, üzerinde yine Atatürk’ü anımsatan kıyafet de bulunan Göksel Kaya, 2009 yılında İstanbul’da kalırken bir arkadaşı ile aralarındaki davada ifade vermeye gitmediğini anlattı. Kaya, "Mahkemeden celp gelmediği için ifade vermeye gitmemiştim. Olayı da zaten unutmuştum. Fakat yasa gereği mahkemeye ifade vermem gerekiyormuş. İfade vermem gerektiği için mahkeme tarafından arama kararı çıkartılmış. Polisler de sabah otele gelerek önce Emniyet Müdürlüğü’ne oradan da ifade için Adliyeye götürdü. İfademi verdikten sonra işlem tamamlandı" dedi.
Göksel Kaya, İzmit’e Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun davetlisi olarak geldiğini ve 23 Nisan etkinliklerine katılıp, okulları gezeceğini söyledi. Kaya, olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olabileceğini belirterek, "Üstlendiğim misyon ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliğim nedeniyle bu özelliklerime yakışmayacak bir şey yapmam mümkün değil" dedi.
Göksel Kaya geçtiğimiz yıl da yine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı etkinlikleri kapsamında geldiği İzmit’te okulları gezerken, onu ilk kez karşılarında gören küçük öğrenciler sevinç çığlıkları atarak gözyaşları arasında boynuna sarılmışlardı. Bazı küçük öğrencilerin, ’Sen ölmemiş miydin? Senin ölmediğini biliyorduk’ diyerek şaşkınlıklarını dile getirirken, onunla fotoğraf da çektirmişlerdi.