Abone Ol

Atilla Yeşilada'dan Borsa ve hisse senetleri açıklaması: Rekor Artış Olacak

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, hisse senedi piyasasında bir geri çekilme öngördüğünü ve bu yatırım aracının gelecekte rekor kazanç sağlayacağını belirtti. İşte detaylar...

Atilla Yeşilada'dan Borsa ve hisse senetleri açıklaması: Rekor Artış Olacak

ABD ekonomisindeki resesyon endişeleri ve Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz politikasında yaptığı değişiklikler, carry-trade pozisyonlarının kapanmasına neden olmuştu. Japonya'daki ekonomik karışıklık, 5 Ağustos'u "Kara Pazartesi" olarak hatırlatmıştı.

Bu tarihte Borsa  İstanbul, iki kez devre kesici uygulamak zorunda kalmıştı. Küresel krizden bir hafta geçmesine rağmen BIST 100 endeksi toparlanamadı ve bir haftalık dönemde yüzde 6 değer kaybetti. Japon hisseleri ise zararlarını telafi etmeye başladı.

2023 seçimlerinin ardından ekonomi yönetimindeki değişikliklerle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Haziran ayında politika faizini 3.400 baz puan artırarak yüzde 42,50 seviyesine yükseltmişti. Yılbaşından bu yana toplamda 750 baz puanlık ek bir artışla politika faizi yüzde 50'ye çıkarıldı.

Bankaların Türk Lirası (TL) mevduat faiz oranı, 2 Ağustos haftasında bir önceki haftaya göre 3 baz puan artarak yüzde 55,78'e yükseldi. Buna karşın, dolar mevduat faizi 5 baz puan azalarak yüzde 1,73'e, euro mevduat faizi ise 14 baz puan düşerek yüzde 1,10'a geriledi. Piyasalardaki bu çalkantılar sürerken, Atilla Yeşilada hisse senetlerinden çıkış yaşanacağını ve gelecekte bu yatırım aracının yüksek kazanç sağlayacağını vurguladı.

Son dönem Borsa gelişmeleri ve yüksek mevduat faizleri yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, enflasyonun gerilemesiyle birlikte reel mevduat faizlerinin cazip hale geleceğini ifade etti. Yeşilada, "Bu durum, birçok yatırımcının hisse senedi yatırımlarını azaltarak banka mevduatlarına yönelmesini beraberinde getirecek" dedi.

Not: Haberde yatırım tavsiyesi yer almamaktadır. Uzmanın kendi görüşleridir.