Kent merkezindeki Atina Üniversitesi önünde toplanan binlerce kişi, Avrupa Birliği'nin mülteci politikasını eleştiren sloganlar atarak Sintagma Meydanı'nda bulunan Parlamentonun önüne kadar yürüdü.
Eylem sırasında, "Yunanlar ve yabancılar birlikte çalışabiliriz", "Kale Avrupa’ya hayır" ve "Faşizme ölüm" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler olaysız dağıldı.
Almanya
Avrupa'nın sınır koruma politikalarına bir tepki de Almanya'nın başkenti Berlin'den geldi.
Berlin'de Avrupa Birliği ülkelerinin sınırlarının sığınmacılara açılması için gösteri düzenlendi.
"Seebrücke Berlin" inisiyatifinin çağrısıyla "sınırları aç, hayat kurtar" sloganıyla başkent Berlin’de düzenlenen gösteride AB'nin mülteci politikası protesto edildi ve sığınmacılara "AB'nin kapılarının" açılması istendi.
Yunan sınırındaki sığınmacılarla dayanışma içinde olunduğu yönünde sloganlar atan göstericiler, "Sınırları aç", "AB'nin utancı" ve "Bu benim Avrupa'm değil" şeklinde dövizler taşıdı.
Gösteri sırasında yapılan konuşmalarda Yunanistan'ın göçmenlerin iltica taleplerini kayda geçirmeyeceğine yönelik kararının insan haklarına aykırı olduğu belirtilerek, Yunan sınırında bulunan sığınmacıların AB ülkeleri tarafından kabul edilmesi talep edildi.
Almanya'nın başka kentlerinde de benzer gösteriler yapıldı.
Belçika
Avrupa Birliği ve Yunanistan'ın göç politikalarının protesto edildiği bir diğer nokta da AB'nin başkenti Brüksel oldu.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de de Yunanistan ve Avrupa Birliğinin göç politikaları protesto edildi.
AB kurumlarına ev sahipliği yapan Schuman Meydanı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşuna (STK) üye yüzlerce kişi, sığınmacılar lehine gösteri düzenledi.
"Nasıl bir canavar çocukların boğulmasına göz yumar", "Sınırları şimdi açın", "Şiddete derhal son verin" yazılı pankart ve döviz taşıyan göstericiler, "Sığınmacılara kapımız açık" sloganları attı.
Protestoda okunan bildiride, "Sığınmacıların yeniden yerleştirilmesine hız verilmeli. AB'nin göç politikalarında reform yapılmalı. Yunanistan, sığınma hakkına saygı duymalı." şeklindeki talepler dile getirildi.
AB liderlerini eleştiren göstericiler, olaysız dağıldı.
Fransa
Fransa'da 30 kuruluş, Yunanistan ve Avrupa Birliği'nin uluslararası hukuka ve insan haklarına saygı göstererek, Yunan sınırına gelen Avrupa'ya gitmeye çalışan sığınmacıların insani şekilde karşılanması için gerekeni yapması konusunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a çağrıda bulundu.
Mektupta, "Yunan yetkililerin (sığınmacılara) tepkisi ve Avrupa'nın güçsüzlüğü insani açıdan bir felakettir ve siyasi açıdan kabul edilemez. Sınırların korunması, iltica hakkının durdurulması ve herhangi bir durum değerlendirmesi yapmadan Yunan topraklarına gelen her kişinin asıl ülkesine geri göndermekle tehdit edilmesiyle uluslararası hukukun temel prensipleri çiğnendi." ifadeleri kullanıldı.