Abone Ol

Bahçeli çıldıracak: Tuğrul Türkeş Osman Kavala'dan sonra Can Atalay'ı da ziyaret edecek

Gezi davasından hükümlü Osman Kavala'yı ziyaret edeceği açıklaması nedeniyle, babasının kurucusu olduğu MHP'nin ve Devlet Bahçeli'nin hedefine giren AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, bu kez yine Gezi davasından hükümlü olan Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater'le görüşmek için de başvuru yaptığını duyurdu

Bahçeli çıldıracak: Tuğrul Türkeş Osman Kavala'dan sonra Can Atalay'ı da ziyaret edecek

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AKP Milletvekili, Gezi davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala'yı cezavinde ziyaret edeğini açıklamıştı. 

Kavala ise bugün avukatları aracılığıyla paylaştığı mektununda, gelen tepkileri yadırgadığını belirterek, Türkeş’in ağır deneyiminin, kendisini başkalarının acılarına karşı duyarlı hale getirdiğini söyledi.

Karar yazarı Elif Çakır'a konuşan Türkeş ise "Osman Kavala’yı ziyaret edeceğinizi açıklamıştınız, üzerinden bir hafta geçti, gerçekleşmedi? Hâlâ ziyaret konusunda kararlı mısınız? Gördüğünüz tepkiler sizi bu isteğinizden vaz mı geçirdi? Ne zaman ziyaret edeceksiniz?" sorusuna, Kavala ziyaretinden vazgeçmediği şeklinde cevap verdi.

Türkeş, aynı şekilde Gezi davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater’i de ziyaret edeceğini duyurdu. 

Adalet Bakanlığına ve TBMM Başkanlığına 19 Temmuz'da dilekçe verdiğini ve izin beklediğini söyleyen Türkeş, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı olarak 4 isim için de müracaatımızı yaptık, bekliyoruz, Adalet Bakanlığı iznimizi onaylar onaylamaz ziyaretlerimi gerçekleştireceğim” dedi.

Türkeş, Çakır'ın “Neden bu kadar uzun sürdü dilekçenizin onaylanması, bu tuhaf değil mi?” sorusunu ise esmi prosedür neyse onu yaptığını ve cevap beklediğini söyleyerek yanıtladı