Online videonun sızdırılmasından üç gün sonra, bu kez eski ve yeni CHP üyelik verilerinin internet forumlarında satışa çıktığı öne sürüldü. CHP'li Çelik, "14 Mayıs’ta yapılan saldırılardan bir sızıntı olmuş olabilir" dedi. 1 milyon 369 bin üyesi bulunan CHP'de, özellikle 2018’den bu yana veri sızıntısı ve güvenliği tartışması yaşanıyor.
İmamoğlu'nun yönettiği ve partiden önemli isimlerin katıldığı zoom toplantısının 14 dakikasının sızdırılması sonrası CHP'de başlayan krizin yankıları hala sürüyor. Video hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gördüğümde, etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar vardı. Normal bulmuyorum. Elbette eleştirilerini dile getirebilirler. Tekrarlandığında, kuralın dışına çıkıldığında gereğini yaparım. Her toplantının etik kurallar içinde yapılması lazım" demişti.
İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu, sızdırılan toplantısı sonrası ilk kez bugün yapılacak il, ilçe ve büyükşehir belediye başkanları toplantısında bir araya geldi. Ancak bugün, CHP'de krize neden olacak başka bir "sızıntı" daha gündeme geldi. 10 Haber'den Hazar Dost'un haberine göre, internetteki forumlarda, geçen günlerde dikkat çeken bir paylaşım oldu. “Güncel CHP datası satılıktır. Sütun sayısı 1 milyondur” başlığıyla yapılan paylaşımın içinde CHP’nin yeni-eski üyeleri, il-ilçe yöneticileri gibi detaylar yer aldu. Satıcılar, verilerin son bir ay içerisinde çekildiğini belirtti.
Habere göre, yaklaşık 1 milyon üyenin verisinde, TC Kimlik numaraları ve parti üye numaraları da bulunuyor. Fiyatı ise 7 bin TL. Paylaşılan listedeki isimlerden bazıları ise veri sızıntısındaki bilgilerin doğru olduğunu söyledi.
Çelik: Benim dönemimde olmadı
Konuyla konuşan CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, göreve geldiği 15 Mayıs’tan bu yana sistemlerinde bir sızıntı olmadığını belirtirterek, “14 Mayıs’ta yapılan saldırılardan bir sızıntı olmuş olabilir ama o saldırılar engellenmişti. Benim dönemimde böyle bir şey olmadı” dedi.
Adıgüzel: 5 yıl boyunca böyle bir şey olmadı
Veri sızıntısına dair ulaştığımız eski Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’e ise 14 Mayıs’tan sonraki süreçte sorumluluklarını devrettiğini belirterek, “5 yıl boyunca böyle bir sıkıntı yaşamadık. Bu açık, hızlı bir şekilde tespit edilmelidir. Geçmişte de böyle bir ihbar almıştık, biz süreci çok iyi yürütüp, yargıya taşımıştık” diye konuştu.