Abone Ol

CHP'ye Alman kazığı: 1,5 milyon AKP seçmeni daha geliyor

Almanya'da bugün yürürlüğe girecek "Vatandaşlık Yasası" Türklere çifte vatandaşlığın kapısını aralıyor. Halihazırda Alman vatandaşı olan 1,5 milyondan fazla Türk'ün yeniden Türk vatandaşlığı elde etmesinden en çok devlet daireleri ve hiç şüphesiz CHP çekecek.

CHP'ye Alman kazığı: 1,5 milyon AKP seçmeni daha geliyor

Almanya'da Türkiye'yi de etkileyecek yeni dönem resmen başlıyor. Alman vatandaşı olan ve sayıları 1,5 milyonu geçen Türk'e çifte vatandaşlık yolu açılıyor.

Almanya’da bugün yürürlüğe girecek yeni “Vatandaşlık Yasası” Türklere çifte vatandaşlık yolunu açıyor. Alman vatandaşı olan 1,5 milyondan fazla Türk’ün yeniden Türk vatandaşlığını elde etmesiyle Türkiye’de emeklilikten bedelli askerliğe resmi dairelerin yükü bir hayli artacak.

Almanya’nın yeni vatandaşlık yasasının en önemli maddesi ise çifte vatandaşlık konusu. Yeni yasa ile birlikte artık çifte vatandaşlık mümkün olabilecek. Önceki yasaya göre, Alman vatandaşlığına geçmek için mevcut vatandaşlıktan vazgeçmek gerekiyordu, şimdi bu zorunluluk ortadan kalktı.

ERDOĞAN TULUM ÇIKARDI

Bu gelişme hiç şüphesiz en çok CHP'yi etkileyecek. CHP'nin geçen seneki seçimleri kıl payı kaybettiği düşünülünce 1,5 milyonluk sayı seçimlerin kaderini değiştirebilir. Zira Alman gurbetçilerinin önemli bir kısmı AKP'ye ve Erdoğan'a oy veriyor. Bunu seçim sonuçları da ortaya koyuyor. Geçen seneki seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da yüzde 67,2 oy aldı. Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 32,8'de kaldı.

DEVLET DAİRELERİNİN YÜKÜ ARTIYOR

Milletvekilliği seçimlerinde de AKP'nin ezici bir üstünlüğü var. AKP Almanya'da yüzde 50,5, Cumhur İttifakı ise yüzde 64,7 oy aldı. CHP ise yüzde 19,18'de kaldı. CHP'nin 2028'de cumhurbaşkanlığını almak istediği düşünüldüğünde 1,5 milyonluk yeni seçmene karşı nasıl bir politika yürüteceği merak konusu olacak.

Türkiye'de emekli olmak isteyen Alman vatandaşı Türkler'in artık Türkiye'den emekli olabilmesiyle devlet dairelerinin iş yükü bir hayli artacak. Alman vatandaşı Türklerin bedelli askerlik ücretini de ödemeleri gerekecek.