Abone Ol

Çok şey bilen adam Atilla Yeşilada net konuştu: O tarihte Rekor kıracak

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden olan Atilla Yeşilada, o tarihi işaret ederek çeyrek altının rekor kıracağını iddia etti.

Çok şey bilen adam Atilla Yeşilada net konuştu: O tarihte Rekor kıracak

Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını piyasalarda dalgalanmalar oluşturdu. Fed Başkanı Jerome Powell’ın Eylül’de faiz indirimi olasılığına yeşil ışık yakmasıyla altın fiyatları iki haftanın zirvesine ulaştı.

ALTIN FİYATLARI

Ons altın fiyatı, haftanın son işlem gününde 2.458 dolara yükselirken, yurtiçinde ise gram altın 2.624 lira seviyesine çıkarak kritik eşiği aştı. Çeyrek altın 4.258 TL, Cumhuriyet altını ise 17.059 TL’den işlem görüyor.

"ALTIN 3 BİN TL'Yİ BULUR"

Elindeki birikimi değerlendirmek isteyen veya hali hazırda altına yatırım yapmış olan yatırımcıların görüşlerini merakla beklediği ekonomist Atilla Yeşilada, flaş bir iddiada bulundu.

Yeşilada, altındaki yükseliş için tek bir şartın olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Trump seçilirse altın 3 bin TL’yi görür. Onun dışında senaryolarda görmüyor. FED tarafında gelecek bir faiz indiriminde artar. Ancak ben şu anda bir faiz indirimini mümkün görmüyorum. Böyle riskli ortamda altının en çok prim yapan varlık olması gerekirdi.”