Abone Ol

Devlet Bahçeli’den Abdullah Öcalan'a flaş çağrı: Buyursun terörün bittiğini ilan etsin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Devlet Bahçeli’den Abdullah Öcalan'a flaş çağrı: Buyursun terörün bittiğini ilan etsin

Bahçeli’nin konuşmalarından öne çıkan başlıklar şunlar:

“Uzakları yakınlaştıran, uzayan mesafeleri kısaltan risk ve tehditleri doğru okuyan çağların üzerinde fikir kanatlarını açan inanmış bütün milliyetçi bakış her şeyi görmeye namzettir.

Toplumların üretim ilişkileri becerileri nasıl ki iş koluna dönüşüp sanata dönüşüyorsa, milli hafızaya kazınmış pek çok hadise de aynı şekilde aktarılır. Yaşanan milli tecrübelerin hafızasıyla, yokuşları ineriz, yönümüzü belirler yükümüzü hafifletiriz.

Bizim yönümüzü çizen hem yaşadığımız hem de hafızamızda taşıdığımız vatan coğrafyası ve tarihin bin bir facialarını kaydeden ıstıraplı sayfalarından elde ettiğimiz doğru sonuçlardır.

İsrail tepkisi: BM kuvvet kullanmalıdır

Sözün hükmü hepten aşılmıştır. BM geçici görev gücü bölge güvenliğine destek amacıyla faaliyetini sürdürmektedir. İsrail öyle bir hale geldi ki, BM genel sekreterini istenmeyen adam ilan ederken diğer yandan geçici görev gücüne periyodik saldırılar düzenlemektedir. Uluslararası toplum göreve gelmeli, BM kuvvet kullanmalıdır.

'Normalleşme çığırtkanlıklarına samimi bir hatırlatma'

CHP gelişmeler karşısında ilkesiz davranan ikircikli siyaseti endişe verici boyuttadır. Mahalle yanarken ısrarla havanda su dövmesi, polemik ve dedikodu çarkını süratle çevirmesi ayıplı bir siyasetin ucuz numaralarından biridir.

Normalleşme çığırtkanlıklarına samimi bir hatırlatma yapmanın vakti sanırım gelmiştir. Hiç kimse unutmasın ki hakiki normalleşme 1999 yılında kurulan 57’nci cumhuriyet hükümetiyle vücut bulmuştur. DSP ile MHP'nin buluşması siyaseti yumuşattı. Milli birliği perçinledi. Yıllarca ayrı düştüğümüz siyasi bir gelenek ile Türkiye için hizmet ettik.

DEM Parti'ye eleştiri Öcalan'a çağrı

Ya siyaset ya terör ya siyaset ya silah arası yoktur. Bölücü terörün kökü kazınmalı, Türk ve Türkiye yüzyılında bin yıllık kardeşlik pekişmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle müzakeresi yeni süreçlerin imal çabası sadece terör örgütünün değirmenine su taşımak demektir. Kürt kökenli kardeşlerimin bölücü terör örgütüyle en ufak bir yakınlığı yoktur. DEM Parti’nin aklını başına alması uzattığım eli sabote etmekten uzak durması herkesin hayrınadır.

'Türk Kürt kardeştir'

Kürt kökenli kardeşlerim oyunu gördü. Türk Kürt kardeştir. Araya giren kahrolmaya mahkumdur. DEM Parti'nin iradesini İmralı'ya rehin bırakması siyasetin doğasıyla ve ahlakıyla bağdaşmayan ilkelliktir. Türkiye'ye getirilirken 'her türlü hizmete hazırım' diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini örgütün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiçkimse aklından geçirmesin.