Abone Ol

Devlet Bahçeli'den sürpriz basın toplantısı: MHP'nin gündeminde ne var?

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek. Önceki gün, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasıyla bir kez daha gündem olan MHP'nin, davadaki müdahillik talebindeki dilekçesinde gazeteci ve parti genel başkanlarının da yer aldığı yüzden fazla isimden şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı.

Devlet Bahçeli'den sürpriz basın toplantısı: MHP'nin gündeminde ne var?

MHP'den yapılan resmi açıklamayla, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin salı günü basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu. Saat 11.00'de Genel Merkez binasında yapılacak basın toplantının içeriğine ilişkin bir bilgi verilmedi.

Bahçeli'nin "erken seçim" üzerine konuşabileceği iddiaları ortaya atıldı. Halk TV'ye konuşan CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, "Bahçeli ne zaman açıklama yapacak olsa herkesin aklına ilk gelen konu 'erken seçim' oluyor. İnşallah yanılırım ama ben beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli son dönemde, Türkiye'ye gelen ÖSO komutanlarının kendisini ve ardından suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'yı ziyaret etmesiyle gündeme gelmişti. MHP liderinin kamuoyunda tepki çeken bir diğer görüşmesi de 15 Temmuz'da, darbe girişiminde bombalanan, 51 polisin şehit olduğu Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyaretiydi. Özel Harekât Başkanı Süleyman Karadeniz'in ziyaret sırasında Bahçeli'nin elini öpmesi tartışmalara neden olmuştu.