Abone Ol

Dışişleri, isim vermeden Suriye politikasını eleştiren CHP'ye tepki gösterdi

Dışişleri Bakanlığı, CHP'nin AKP iktidarının Suriye politikasına yönelik eleştirilere isim vermeden sert bir yanıt vererek, bu tür ifadeler kullananların "bölgeye nüfuz etmeye çalışan egemen güçlerin vekilleri hâline geldiğini" belirtti.

Dışişleri, isim vermeden Suriye politikasını eleştiren CHP'ye tepki gösterdi

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye'nin mevcut dış politikasının Türk devleti ve milletinin çıkarlarını esas aldığı, Orta Doğu'da barış, istikrar ve refahı hedeflediği belirtildi. Dışişleri, bu siyasetin oluşturulmasında uluslararası hukuk, insani değerler ve küresel adalet arayışının temel prensipleri olduğunu belirtti.

"Ortadoğu ve Suriye Politikamız ile Bağlantılı Olarak Ortaya Atılan İddialar Hk." başlıklı açıklamada, "Türkiye, Suriye’deki iç kargaşa neticesinde yaşanan insani trajedi karşısında da başlangıçtan bu yana ilkeli bir tutum sergilemiştir. Dış politikasını milli menfaatleri doğrultusunda güncelleyen ülkemiz, ulusal güvenliğimize yönelik tehditlere karşı gerekli önlemleri almaktan da çekinmemektedir" denildi. 

"Demokrasilerde yapıcı eleştirilerle dış politikaya katkı sağlamak elbette mümkündür" ifadelerini kullanan bakanlık, "Bununla birlikte, siyasi rant uğruna gerçeklerin çarpıtılması ve ideolojik bağnazlığa dayalı ithamlarda bulunulması bu kapsamda değerlendirilemez" dedi. 

Dışişleri Bakanlığı, "Tüm bu gerçekleri görmezden gelerek salt siyasi rant amacıyla mesnetsiz ithamlarda bulunan kesimlerin, bölgemize nüfuz etmeye çalışan egemen güçlerin vekilleri hâline geldikleri de gözden kaçırılmamalıdır" ifadelerini kullandı.