İktidara yakın TVNET'in canlı yayınına katılan Doç. Dr. Oytun Erbaş'ın 'Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu' sözleri gündem oldu.
2 yıl önce koronavirüs pandemisinin başında "Koronavirüs çekik gözlü insanlarda görülüyor. Türk ırkı etkilenmez. Bizi teğet geçecek." sözleriyle tepki çeken ve koronavirüsün Türkiye'de hızla yayılmasının ardından ekranlarda kendine yer bulamayan Oytun Erbaş, yeniden ekranlara döndü. TVNET canlı yayınına katılan Erbaş, geçmişteki sözlerinin arkasında olduğunu söyleyerek, "Virüs yaşlıları öldürüyor bu net. Her virüste bu oluyor. O zaman bir makale çıkmıştı. Ben bunu aktardım. O makale siyah ve beyaz ırkların daha az etkileneceğini söylüyordu. Ben de ırklara göre farklı olacağını söyledim. Biz çeşitli bir ırkız. O nedenle çok ağır bir ölüm oranı beklemediğimi söyledim. Kesinlikle öyle oldu. Dünyada ölüm oranlarına baktığınızda dünya ortalamasının altındayız'' diye konuştu.
"BU HÜKÜMET OLMASAYDI AKADEMİSYEN OLAMAZDIM"
Açıklamalarını sürdüren Erbaş, kariyerini iktidara borçlu olduğunu söyledi.
Erbaş, "Bu kadar pragmatik şeyleri halka anlatmam ropdöşambırlı doktorların işine gelmiyor. Doktor bir şey söylüyor yarısı Latince. Bir adam halka anlaşılabilir bir şeyler söylüyor, ondan zaten kıskançlık. Bana 'Baban ne iş yapıyor', 'Pazarcı' dedim. ‘Pazarcıdan bilim adamı mı olur’ dediler. Ailesi varlıklı, iyi okullarda okumuş, iyi dil bilen, giyimi çok iyi olanlar hep farklı. Çayı tutuşu, şampanyayı kadehi kaldırışı... Biz öyle değiliz. Anadolu'dan gelmiş bir şeyler yapmaya çalışan çocuklarız. Hep kendi emeğimiyle buraya geldik. Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu." dedi.
BABASI PAZARCI DEĞİL BANKACI ÇIKTI
Öte yandan, Oytun Erbaş'ın açıklamasının ardından babasının pazarcı değil bankacı olduğu ortaya çıktı. Bülent Erbaş'ın Pamukbank’ta müdürlük görevinden emekli olduğu öğrenildi.
MEHMET BEKAROĞLU'NDAN TEPKİ
Erbaş'ın sözleri tepki çekti. Tepki gösteren isimlerden biri ise CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu oldu. Twitter hesabından paylaşım yapan Bekaroğlu, şunları yazdı:
"Bu hükümet yoktu. Rahmetli babam ÇAYKUR’da mevsimlik işçiydi. 1980’de araştırma görevlisi, 1987’de yardımcı doçent, 1989’da doçent, 1995’te profesör oldum. Tabi bazı sıkıntılar yaşadım ama Ankara’da yargıçlar vardı, profesörlüğümü Danış kararıyla aldım."
DEMİREL HAYATINI BÖYLE ANLATMIŞTI
Türkiye tarihinde çok sayıda kişi, yoksul ailelerden gelip önemli görevler üstlenmişti. Onlardan birisi de Türkiye Cumhuriyeti'nin eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'di. Türk siyasetinin önemli aktörlerinden olan Demirel, defalarca Başbakanlık koltuğuna oturmuş, Cumhurbaşkanlığı görevinden sonra siyasetten ayrılmıştı. Demirel, kendi hayatıyla ilgili şunları söylemişti:
"Eğer bana Cumhuriyet nedir, diye sorarsınız. Size cevabım şudur: Cumhuriyet benim işte! İslamköy'den çıkmış bir köylü çocuğunu cumhurbaşkanı yapan, Cumhuriyet'tir. Cumhuriyet budur. Bunu Büyük Atatürk'e borçluyuz."