Abone Ol

Dua Lipa: İşçi Partisi'ne oy vereceğim

Pop yıldızı Dua Lipa, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirmesinin ardından siyasi açıklamaları nedeniyle tepki çekme riskini göze aldığını söyledi. 

Dua Lipa: İşçi Partisi'ne oy vereceğim

28 yaşındaki sanatçı, Radio Times'a verdiği röportajda, bir açıklama yapmadan önce kendisini defalarca kontrol ettiğini, ancak bunun "daha büyük bir iyilik" için olduğunu ve riske değer olduğunu hissettiğinde bunu yaptığını söyledi.

Grammy ödüllü sanatçı geçen ay 88 milyon Instagram takipçisine Artists4Ceasefire grubunun bir grafiğini ve İsrail'in Gazze'deki şehri bombalamasından sonraki günlerde trend olan #AllEyesOnRafah etiketini yeniden paylaştı;

"Çocukların diri diri yakılması asla haklı gösterilemez. Tüm dünya İsrail soykırımını durdurmak için seferber oluyor. Lütfen Gazze ile dayanışmanızı gösterin" diye yazdı. 

Kısa bir süre önce, Filistin yanlısı görüşlerini dile getiren kamuya mâl olmuş kişilere karşı şiddet çağrısında bulunan İsrailli bir rap şarkısında kendisine atıfta bulunulmuştu.

"Politik konular hakkında konuştuğumda kendimi iki üç kez kontrol ediyorum"

Lipa, Radio Times'a şunları söyledi:

"Politik konular hakkında konuştuğumda, kendimi iki, üç kez kontrol ediyorum: 'Tamam, bu benden çok daha büyük bir şeyle ilgili ve gerekli ve bunu yayınlamamın tek nedeni bu'. Bunu yaparken tek tesellim bu oluyor.

Her zaman bir tepkiyle ve diğer insanların görüşleriyle karşılaşacak, bu yüzden bu büyük bir karar. Bunu dengeliyorum, çünkü nihayetinde bunun daha büyük bir iyilik için olduğunu hissediyorum, bu yüzden bu darbeyi almaya hazırım"

Kosovalı-Arnavut bir anne-babanın çocuğu olarak Londra'da doğan Lipa, kökenlerinin siyasi fikirlerini etkilediğini öne sürdü. Lipa, "Sesimi yükseltmek geçmişim ve mirasım göz önüne alındığında benim için doğal bir eğilim ve varlığım bir şekilde politik. Yakın hissetmek benim için sıra dışı bir şey değil" dedi.