Jayden Tanner adlı bir kullanıcı tarafından Youtube kanalında paylaşılan video izleyenlerin yüreklerini ağızlarına getirecek nitelikte. Muhtemelen 'spor' adı altında avcılık faaliyetinde bulunanlara karşı hazırlanan videonun gerçek mi yoksa üretim mi olduğu tartışılıyor.
Videonun kimler tarafından ve ne amaçla hazırlandığı konusu henüz gizemini korusa da, biz sizi şimdiden uyaralım bu video bir CGI harikası.
Asıl mesleğim 3D modelleme ve canlandırma olduğu ve sinema sektörü ile bilgisayar oyun sektörü için çalıştığımdan bu alanda hazırlanmış yapımları gerçek görüntülerden ayıran nitelikler hakkında az çok bilgiye sahibim. Son yıllarda bilgisayar teknolojisinin hızla gelişmesi, hızlanan işlemciler ve güçlenen ekran kartlarına doğru orantılı bir şekilde 3D modelleme ve canlandırma yazılımlarının niteliklerinin artması, ortaya çıkan çalışmaların gerçek görüntülerden ayırt edilmelerini ziyadesi ile zorlaştırmış vaziyette. Bu etkiyi yüksek bütçeli sinema filmlerinde görmek mümkün.
Aslına bakacak olursanız, sinema filmlerinde en sıradan ve günlük hayata dair olan sahnelerde dahi gördüklerinizin yarısından çoğu gerçek değil ve bilgisayarda hazırlanıyorlar.
Gelelim aslan videosuna, kesinlikle bilgisayar harikası. Aslanların görselleştirilmeleri bir harika, bütünüyle 3D mi yoksa gerçek görüntünün kompozitlenmesi mi söylemek zor, zira videonun piksel kalitesi oldukça düşük, ancak videonun sonunda sahneyi terk eden aslanın ayaklarının yere basma şekli ağırlıksız olduğunu gösterir nitelikte, bu en azından o kısmın 3d olduğu intibasını güçlendiriyor. Bu etkinin belli olması, gidişini bütünüyle görmemizi engellemek için kadrajı son anda kapatan bir parça ile engellenmiş. Aslanın 3D olduğu intibasını edinmek kolay, en azından oraya daha sonradan eklendiği belli oluyor.
Odatv'den Şıvan Okçuoğlu'nun haberine göre, aslanın ufukta belli belirsiz göründüğü ilk an ile kadına saldırdığı an arasında çok kısa bir zaman dilimi bulunuyor. O kadar mesafeyi mevcut hızı ile aşması zor, bununla birlikte aslanın ilk hedef konumundaki kadına doğru saldırmadığı, bilakis kadının kaçarken yöneleceği noktaya doğru ilerliyor oluşu ciddi bir kuşku sebebi olarak yorumlanmalı. Aslanın yüzünün karşıdan göründüğü sahnede ve saldırı anında aslan oldukça gerçekçi bir görünüme sahip. Fakat aslanı geriden gördüğümüz ilerleyen saniyelerde gerçek olmadığını söylemek oldukça kolay.
Muhtemelen aslanın saldırı anındaki görüntüsü gerçek bir aslanın görüntüsünün kompozitlenmesinden, yani bir videodan sökülüp daha sonra videoya eklenmesinden ibaret olabilir, videonun 720p kalitede olması görüntüyü fazlası ile bozduğu için o hızdaki bir aslan başka bir videodan çıkarılarak kompozitlenmiş mi, yoksa bütünüyle üretim eseri mi söylemek zorlaşıyor, fakat saldırı anından sonra sahneye tekrar girdiği yerde geriden göründüğü ve uzaklaşarak ilerlediği kısımda 3D olduğunu söylemek mümkün. Kaldı ki, yerde yatan aslan ile sahnedeki aslanın üzerlerine düşen ışığın niteliğinde belirgin farklar bulunuyor.
Aslına bakacak olursanız, en güzeli bunlara kafayı hiç yormamak ve videonun keyfini çıkartmak. Her halükarda müthiş bir video ve muhtemelen ilerleyen günlerde bir yapım firması ortaya çıkıp videoyu belli bir amaç için hazırladıklarını açıklayacaktır.