Abone Ol

Ekrem İmamoğlu ve dosya iddiası! Savaş erken başladı…

CHP içinde cumhurbaşkanı adaylığı için favori gösterilenlerin, Ekrem İmamoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’ndeki dosyasıyla ilgilenmeye başladığını yazan Abdulkadir Selvi, ‘CHP’de savaş erken başladı’ değerlendirmesinde bulundu

Ekrem İmamoğlu ve dosya iddiası! Savaş erken başladı…

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP içinde cumhurbaşkanı adaylığı için favori gösterilenlerin, Ekrem İmamoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’ndeki dosyasıyla ilgilenmeye başladığını yazdı.

Kulislerde konuşulanlara göre CHP’li bir yetkilinin İmamoğlu’nun dosyasıyla ilgilendiği ortaya çıkınca inkâr etmediğini ve “Ne var yani bir faydamız olur mu bakalım istedik” dediğini de paylaşan Abdulkadir Selvi, “Görünen o ki 2028 seçimlerine giderken CHP’deki cumhurbaşkanı adaylığı kavgası büyüyecek. Kasetler ve dosyalar savaşı kızışacak” değerlendirmesinde bulundu.

Abdulkadir Selvi’nin ‘Ekrem İmamoğlu’nun dosyasıyla ilgilenenler’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

 

 

 


Günün Videosu


CHP’de savaş erken başladı.

Sadece kaset savaşları yaşanmıyor. Rakipler birbirlerinin yollarına mayın döşemeye çalışıyorlar. Zamanı geldiğinde düğmeye basıp patlatmak için...


İMAMOĞLU’NUN DAVASI


Ekrem İmamoğlu şu anda CHP’de en güçlü kişi. Kılıçdaroğlu’nu devirdi, Özgür Özel’i CHP’ye Genel Başkan yaptı. İmamoğlu’nun en büyük hedefi ise 2028’de cumhurbaşkanı adayı olmak. O nedenle CHP’de cumhurbaşkanlığı rüyası görenlerin en büyük hedefi şu: Ekrem İmamoğlu’nun Ankara’da İstinaf Mahkemesi’nde bir dosyası var. YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanıp, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Dosyası İstinaf Mahkemesi’nde ama Yargıtay yolu da açık. Eğer cezası Yargıtay tarafından onanırsa siyasi yasaklı olacak. Böylece 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olması tehlikeye girecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI SAVAŞI

CHP içinde cumhurbaşkanı adaylığı için favori gösterilenlerin, Ekrem İmamoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’ndeki dosyasıyla ilgilenmeye başladığı söyleniyor. Demirel’in dediği gibi “Cumhurbaşkanlığı makamı hiçbir faninin elinin tersiyle iteceği bir makam değildir”.

Bu ülkede darbeler cumhurbaşkanı olmak için yapılmadı mı? Siyasi tasfiyeler cumhurbaşkanlığı makamı uğruna gerçekleştirilmedi mi?

NE DEMİŞ?

CHP’deki ayak oyunlarının şaşılacak bir tarafı yok. Ayrıca bu kez cumhurbaşkanlığı umutları daha da artmış durumda. Kulislerde konuşulduğuna göre, CHP’li bir yetkili İmamoğlu’nun dosyasıyla ilgilendiği ortaya çıkınca inkâr etmemiş. “Ne var yani bir faydamız olur mu bakalım istedik” demiş.

Görünen o ki 2028 seçimlerine giderken CHP’deki cumhurbaşkanı adaylığı kavgası büyüyecek. Kasetler ve dosyalar savaşı kızışacak.

KARŞI ÇIKARIM

Bu arada ben siyasetin mahkeme kararlarıyla tanzim edilmesine her zaman karşı çıktım. Mühendislik hesaplarını doğru bulmadım. Bu işin en büyük mağdurlarından biri olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gördüm. Erdoğan’ın önünü kesmek için hapse attılar, seçimlere girmesini yasakladılar, muhtıra verdiler en sonunda darbe girişiminde bulundular. Ama başarılı olamadılar. Adı ister Erdoğan olsun ister Ekrem İmamoğlu. Yargı yoluyla siyasi haklarının elinden alınmasını doğru bulmam. Karşı çıkarım.

İMAMOĞLU’NA YARAR

Ayrıca bu işler ters teper. Bizim milletimiz mağduru sever. Bu iş sonunda Ekrem İmamoğlu’na yarar. Ekrem İmamoğlu’nun önünü kesiyoruz derlerken tam tersine önünü açmış olurlar.