Abone Ol

Erdoğan Bahçeli̇ görüşmesinde Sinan Ateş cinayeti detayı

Merakla beklenen Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi, salı günü MHP liderinin rahatsızlanmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti.

Erdoğan Bahçeli̇ görüşmesinde Sinan Ateş cinayeti detayı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen ikili görüşmesinin perde arkasında neler yaşandığı kulislere yansıdı.

Yerel seçimlerden sonra hükûmet ile CHP arasında kurulan diyalog zemini, karşılıklı eleştiri ve sert açıklamalar nedeniyle zarar gördü. Bu eleştirilerden biri de, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP’ye karşıydı.

MHP lideri, geçen Salı partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “siyasette normalleşme” dalgasına kapıyı, “CHP’nin normalleşme maskeli sahtekar politik tasarımı esasen anormalliğin artan dozajlarda yedirilme sinsiliğinden başka bir şey değildir” sözlerle kapamıştı.

Bahçeli, daha önceki açıklamalarında da Cumhur İttifakı ortağı AKP’ye “CHP ile dilerse ittifak kurabileceği” doğrultusunda imalı sözler sarf etmişti. Ardından iki taraftan da Cumhur İttifakı için birlik mesajları gelmişti.

“Muhalefetle diyalog kurulacak diye Cumhur İttifakı’na saldırıları sineye çekmeyiz”

Önceki gün Bahçeli ve Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Peki söz konusu görüşmenin perde arkasında neler var? Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhur İttifakı’nı hedef alan sözleri iki lider arasında masaya yatırıldı. Erdoğan’ın, “muhalefetle diyalog kurulacak diye Cumhur İttifakı’na saldırıları sineye çekmeyeceklerini” söylediği ifade edildi.

Sinan Ateş cinayeti için kim ne dedi?

Ayrıca Sinan Ateş cinayeti ile ilgili yapılan tartışmalar da görüşmenin başlıklarından biri oldu. Bahçeli söz konusu olayın MHP üzerinden tartışılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, Erdoğan’ın “Hukukun gereği yapılacaktır. Neyse çıksın ortaya” dediği, Bahçeli’nin de bu tespite destek vererek “Sonuna kadar gidilsin. Biz de bunu istiyoruz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.