Abone Ol

Erdoğan siz kime kılıç çekiyorsunuz diye sormuştu, Celal Şengör yanıtladı: Kılıç düşmana çekilir...

Prof. Dr. Celal Şengör, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kılıçlı yemin töreni nedeniyle teğmenleri hedef alan sözlerine ilişkin olarak, "Kılıç çakıştırmak gelenektir. Teğmenlerimiz kılıçlarını meslek yaşamlarının başlangıcında sembolik bir şekilde düşmana karşı çekerler" dedi.

Erdoğan siz kime kılıç çekiyorsunuz diye sormuştu, Celal Şengör yanıtladı: Kılıç düşmana çekilir...

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Prof. Celal Şengör'ün teğmenlerin gündem olan yemin töreni hakkındaki sözlerini paylaştı. 

Altaylı'nın aktardığına göre Hava Harp Okulu mezuniyet törenlerinden iki fotoğraf gönderen Şengör, şunları kaydetti:

"Kılıç çakıştırmak gelenektir, disiplinsizlik değildir. Cumhurbaşkanı sormuş o kılıçlar kime çekiliyor diye. Cevabı ben vereyim: Teğmenlerimiz kılıçlarını meslek yaşamlarının başlangıcında sembolik bir şekilde düşmana karşı çekerler. Bu sembolik hareketten alınmak, kime çektiler diye soru sormak gereksizdir. Cumhurbaşkanı bu manzarada maraz görmek yerine, onunla gurur duymalıydı. Son beyanı beni gerçekten çok üzdü." 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenler, törenin yapıldığı sahanın ortasında toplanarak kılıçlarını çekmiş, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını attıktan sonra bir yemin metni okumuştu. Teğmenlerin görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine, tartışma başlamıştı.