Abone Ol

Erdoğan'dan Nasrallahsız Lübnan mesajı: Öldürülen Hizbullah liderinin adını bile anmadı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Lübnan'a yaptığı bombalı saldırılara ilişkin ''Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere görevi küresel barış, istikrar ve güvenliği temin olan tüm yapıları, tüm insan hakları kuruluşlarını süratle harekete geçmeye çağırıyoruz'' açıklamasında bulundu.

Erdoğan'dan Nasrallahsız Lübnan mesajı: Öldürülen Hizbullah liderinin adını bile anmadı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın da ölümüyle sonuçlanan İsrail'in Lübnan'a saldırısına ilişkin kınama mesajı yayımladı. 

Erdoğan açıklamasında Nasrallah'ın ölümüne yönelik herhangi bir mesaja yer vermedi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

''İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikasının yeni hedefinde Lübnan ve Lübnan halkı vardır.

İsrail’in vahşi saldırıları sonucunda son bir hafta içerisinde aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Lübnanlı katledilmiştir.

Vicdan sahibi hiç kimse böyle bir katliamı kabul edemez, mazur ve meşru göremez.

İsrail hükûmeti, katliamlarına silah ve mühimmat desteği sağlayan güçler tarafından şımartıldıkça daha da pervasızlaşmakta; tüm insanlığa, insani değerlere ve uluslararası hukuka meydan okumaktadır.

İsrail’in, Gazze ve Ramallah’ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan’a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerine artık “dur” denilmelidir.