Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretine tepki gösterdi.
Altaylı yazısında; "Milyar lira yatırımla yapılmış, her yıl Hakkari’deki vatandaşın bile kesesinden garanti ücret ödenen tünel bomboş. Niye? Çünkü köküne kadar kazık da ondan" ifadelerini kullandı.
Fatih Altaylı'nın yazısı şöyle:
"Gazeteciliğin olmazsa olmazlarından biri adliye adliye gezmek. Alışkınım, dertlenecek halim yok. Cuma günü de bir soruşturma için Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne gidip ifade vermem gerekiyordu. 11.30’daki ifadem için 10.30 gibi Adliye’ye vardım. Girişi çıkışı belli olmayan, kötü bir adliye, Kartal Anadolu Adliyesi.
Kapılardan birine zor da olsa ulaştım ama yaklaşık 300 metrelik bir kuyruk. Ayazda bekledik yarım saat kadar. Sonunda güvenlikten geçip tıklım tıkış Adliye’ye kendimi attım. Bu salgın döneminde orada görev yapan güvenliğinden temizlikçisine, savcısından hakimine herkese teşekkür etmek lazım.
11.30’daki ifadeyi ancak 13.30’da verebildikten sonra 2’ye doğru binadan çıktım. Ve İstanbul’un cuma trafiği. Gazeteye ulaşmanın en hızlı yolu olarak Avrasya Tüneli’ni gösterdi elimdeki telefon. Tünele geldim. 15 Temmuz ve Fatih köprüleri son günlerin moda tabiriyle lebalep dolu iken ve kilometrelerce tıkanıklık varken Avrasya Tüneli bomboş. Geçerken benimkinden başka sadece bir otomobil vardı görüş alanımda.
Milyar lira yatırımla yapılmış, her yıl Hakkari’deki vatandaşın bile kesesinden garanti ücret ödenen tünel bomboş. Niye? Çünkü köküne kadar kazık da ondan. Tek yön geçiş 46 TL. Aynı yoldan dönersen bir 46 TL daha. 92 TL toplam.
Bu yüzden çift yön ücreti 13 TL olan köprülerde trafik felaket, ama tünel bomboş. Kimse 10 katına yakın para ödemek istemediği için tünel İstanbul trafiğine hiçbir yarar sağlamıyor.
Çünkü bir vatandaş düzenli olarak burayı kullansa ayda neredeyse 3 bin TL’ye yakın sadece geçiş parası verecek. Yahu kimsede izan yok mu? Buranın fiyatını biraz düşürseniz, tamam 13 TL olmasın ama ne bileyim çift yön 30 TL olsun. Trafiğin bir bölümü de buraya kaysın. Köprüler rahatlasın, trafik aksın, işgücü ve enerji kaybı azalsın. Tünel de bir işe yarasın. Millet de zaten parasını ödediği bir tüneli biraz daha ucuza biraz daha fazla kullansın.
Bu kadar zor mu toplam gelir üzerinden oturup bir revizyon yapmak bu tüneli yapan işletmeci ile. Yazık değil mi milletin hem zamanına hem parasına."