Abone Ol

Fatih Altaylı Kelime-i Şehadet getiremeyen Diyanet başkanı Ali Erbaş'ı yerin dibine soktu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kelime-i Şehadet getirdiği anlar tartışma yaratmış, Erbaş'ın eksik söylediği iddia edilmişti. Söz konusu görüntülere çok sert tepki gösteren gazeteci Fatih Altaylı, "KPSS'ye sokacağım onu. Gördüm ve inanamadım. En azından Kelime-i Şehadet getirmeyi bilir diye düşünüyor insan." diye konuştu.

Fatih Altaylı Kelime-i Şehadet getiremeyen Diyanet başkanı Ali Erbaş'ı yerin dibine soktu

Yalova'daki Hz. Ali Camii ve Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kuran Kursu’nun açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kelime-i Şehadet getirdiği anlar tartışma yaratmıştı. Caminin açılışında Erbaş'ın Kelime-i Şehadet’i “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden resûlüh” olarak söylemesi üzerine, Şehadet’i eksik söylediği iddia edildi.

DİYANET'TEN TEPKİ GELDİ AMA...

Söz konusu iddialara Diyanet'ten ise sert tepki gelmiş, yapılan açıklamada "Yanıltıcı, iyi niyet taşımayan, maksatlı şekilde hazırlandığı açık" ifadelerine yer verilmişti.

"KPSS'YE SOKACAĞIM ONU"

Yaşanan görüntünün çok ilginç ve tuhaf olduğunu savunan Altaylı, Erbaş için "KPSS'ye sokacağım onu" dedi.

Altaylı'nın dikkat çeken açıklamaları şöyle;

"Gördüm ve inanamadım. Bu kadar da olmaz diyeceğim ama olur, vallahi de olur. Fransızca bilmediğini görmüştük. Arapça bilmediğini gördük. Kur'an-ı Kerim'i ezbere bilmediğini gördük. Çünkü normalde orada oturan birinin hafız olması lazım. Elinde yazarak okuyordu ve onu da yanlış okuduğunu gördük.

Ama en azından Kelime-i Şehadet getirmeyi bilir diye düşünüyor insan.

"MESCİD'İ AKSA'YA GİTSE ALMAZLAR İÇERİ"

Mescid'i Aksa'ya girerken orada kapıda kontrol vardır. Müslüman değilsen içeriye sokmazlar. Bunu da anlamak için senden Kelime-i Şehadet getirmeni isterler. Ali Erbaş gitse giremez içeri.