Abone Ol

FETÖ yeniden güçlenirse, AKP içindeki FETÖ'cüler tekrar örgüte bağlılık gösterir

Fethullah Gülen’in ardından yaşanacak süreci kaleme alan Fatih Altaylı, “Örgütün bir kısmı varlıklar için kavgaya tutuşur, bir kısmı AKP’ye yeniden yamanır, yapamayanlar da birbirlerini deşifre etmeye başlar” ifadelerini kullandı.

FETÖ yeniden güçlenirse, AKP içindeki FETÖ'cüler tekrar örgüte bağlılık gösterir

Gazeteci Fatih Altaylı, 86 yaşında ABD’de hayatını kaybeden Fethullah Gülen’le ilgili kaleme aldığı bugünkü yazısında bundan sonraki süreçle ilgili tahminlerini aktardı.

“Örgütte bir üzüntü olduğunu zannetmiyorum daha çok miras kavgasına odaklanmışlardır. Ki zaten bu kavga bir süredir sürüyordu. Şimdi hız kazanır” diyen Altaylı, öngörüsünü şöyle açıkladı:

“Örgütün bir kısmı AKP iktidarı ile zaten sürdürdüğü barış görüşmelerini tamamlar. AKP’ye yeniden yamanır. Bunun emareleri zaten birkaç yıldır görünüyordu.

Örgütün bir kısmı yeniden Türkiye’de harekete geçmiş, organize olmaya başlamıştı. Şimdi tekrar büyük bir süratle her yere sızmaya başlarlar. Uyuyan hücreler hızla canlandırılır. Bir kısmı yurt dışındaki varlıkların kontrolünü ele geçirmek için amansız bir kavgaya tutuşurlar.

Örgüt içindeki kavga nedeniyle AKP’ye yamanmayı başaramayanlar muhalefet partilerine yönelirler. Birbirlerini deşifre etmeye başlarlar. Bunların yokluğunda kamuda önemli pozisyonları ele geçiren cemaatlerle yeni kavgalar başlar.

Cemaat okullarında okumuş ve şu an AKP’de FETÖ’cü değilmiş gibi bulunanlar, yeniden bağlılık göstermeye başlarlar.

Kollara ayrılarak zayıflayan FETÖ’cüler arasında kimin öne çıkacağına ve kimin güç kazanacağına iktidar karar verir. Türkiye Cumhuriyeti’nin köküne kibrit suyu sıkmaya el birliği ile devam ederler.”