Abone Ol

FETÖ'cü Hakan Şükür'ün yeni taktiği! Trollük yaparak vatandaşı çarpıyor

FETÖ firarisi eski futbolcu Hakan Şükür sosyal medyada vatandaşları tahrik edici paylaşımlar yaparak kendisine hakaret edenlere yüklü miktarda tazminat davaları açıyor. Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen bir dava dosyasında Hakan Şükür için "Davacı tahrik edici paylaşımlar yaparak insanları kışkırtmakta ve manevi tazminat davaları açarak bundan gelir elde etmeye çalışmaktadır" ifadelerine yer verildi.

FETÖ'cü Hakan Şükür'ün yeni taktiği! Trollük yaparak vatandaşı çarpıyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi, eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür'ün, sosyal medyada vatandaşları tahrik edici paylaşımlar yaparak, daha sonra kendisine hakaret edenlere yüklü miktarda tazminat davaları açtığı ve bu yöntemle gelir elde etmeye çalıştığı öne sürüldü.

100 BİN LİRALIK DAVA AÇTI, YASAL FAİZİN İŞLETİLMESİNİ İSTEDİ

ABD'de yaşayan Hakan Şükür, avukatı aracılığıyla Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesine açtığı davada, bir sosyal medya paylaşımına M.C.Y'nin hakaret içerikli yanıt verdiği iddiasıyla 100 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu. Şükür'ün avukatınca mahkemeye verilen dava dilekçesinde, tazminata 2022'den itibaren yasal faiz işletilmesi de istendi.

Hakan Şükür, ayrıca 1977 liralık dava harcını yatırmayıp mahkemeden "adli yardım" talebinde bulundu. Davalı M.C.Y'nin avukatı Serhat Sayan ise mahkemeye sunduğu dilekçede, "yargılama veya takip giderlerini ödeme gücünden yoksun olan kimselerin" adli yardımdan yararlanabileceğini belirtti.

DAVA HARCINI YATIRMADI

Sayan'ın dilekçesinde, adli yardım talebinin mahkeme tarafından reddedilmesine rağmen Şükür'ün dava harcını yatırmadığı ve sadece posta masraflarını tamamladığı, bu nedenle Hukuk Muhakemeleri Kanununa (HMK) göre dava dosyasının işlemden kaldırılması gerektiği vurgulandı.