Abone Ol

Gazeteci Medin'den Silivri Cezaevi'nden mesaj: Kalemin kılıçtan güçlü olduğuna inanmak istiyorum

Gazeteci Joakim Medin'den Silivri Cezaevi'nden mesaj: Kalemin kılıçtan güçlü olduğuna inanmak istiyorum

Gazeteci Medin'den Silivri Cezaevi'nden mesaj: Kalemin kılıçtan güçlü olduğuna inanmak istiyorum

 


İsveçli gazeteci Joakim Medin, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mesajda yalnızca gazetecilik faaliyeti yürüttüğünü ve cezaevinde tutulmasına gerekçe olmadığını belirtti.

İstanbul Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Joakim Medin, avukatları aracılığıyla bir mesaj paylaştı. 12 Nisan 2025 tarihli el yazısı notta Medin, kendisine gösterilen kamuoyu desteğine teşekkür ederken, tutukluluğunu “haksız” olarak nitelendirdi.

Medya ve hukuk Çalışmaları Derneği'nin aktardığına göre, mesajında, “Ben yalnızca gazetecilik yaptım. Bu, ne Türkiye’de ne de başka bir ülkede hapse atılmamı gerektiren bir şey olmamalı” ifadelerine yer veren Medin, sürecin kısa sürede çözülebileceğine inandığını belirtti. Medin, mesajını “Ve hâlâ, kalemin kılıçtan güçlü olduğuna inanmak istiyorum” sözleriyle tamamladı.