Abone Ol

Gecenin tweeti: O halde soralım sen bu kılıcı kime çekiyorsun Erbaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan ve kılıçlarını çarpıştıran teğmenleri hedef almasının ardından akıllara Ayasofya'ya kılıçla çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş geldi.

Gecenin tweeti: O halde soralım sen bu kılıcı kime çekiyorsun Erbaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) inceleme başlattığını duyurduğu Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin yemini hakkındaki tartışmaya sekiz gün sonra değinmiş, “Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Bu kılıçları kime çekiyorsun? Görüşmeleri yaptık, temizlenmesi için çalışma yapıyoruz" demişti.

Erdoğan sessizliğini ÖNDER'den bozdu: Ankara’da başka Kocaeli’de başka
Erdoğan'ın sözleri birçok isim tarafından tepkiyle karşılanırken Özel Kuvvetler Komutanlığından emekli Albay Orkun Özeller önemli bir konuya değindi.

"SEN BU KILICI KİME ÇEKİYORSUN ERBAŞ"


Özeller, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın camide hutbeye kılıçla çıkmasını hatırlatarak, "Madem konu açıldı, biz de soralım: Sen bu kılıcı kime çekiyorsun Ali Erbaş? Cumhuriyet rejimine mi, Cumhurbaşkanımıza mı, kendini bilmez misin yoksa?" dedi.

İran'da öldürülen Hamas lideri Haniye için gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya'daki namazda hutbeye kılıçla çıkmıştı. Erbaş, daha önce de birkaç kez elinde kılıçla hutbe okumuştu. Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının ardından elinde kılıçla hutbe okuyan Erbaş, “Kılıçla hutbe okumak bizim tarihimizde ve geleneğimizde var olan, yaygın bir uygulamadır” ifadelerini kullanmıştı.