Abone Ol

Gizli tanık Sertçelik ifadesini değiştirdi:Siyasetçilerle ilgili gizli bilgilere sahibim

Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı olan ve kaçtığı Macaristan'da yakalanan Serdar Sertçlik, Türkiye'ye iade davasında ifadesini değiştirdi. Sertçelik, “İç siyasette rol alan birden fazla kişiyi etkileyecek gizli bilgilere sahip olduğunu" iddia etti.

Gizli tanık Sertçelik ifadesini değiştirdi:Siyasetçilerle ilgili gizli bilgilere sahibim

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının "M7 kodlu" gizli tanığı olan ve Macaristan’da yakalanan Serdar Sertçelik, Kaplan operasyonunu gerçekleştiren emniyet müdürlerinin tutuklanmasına neden olan iddialarından değiştirdi. Firarından sonra yayınladığı videolarda polis müdürlerinin kendisini bazı siyasiler ve bakanların isimlerini söylemesi konusunda zorladığını iddia eden Sertçelik, Macaristan Başkent Mahkemesi’nde verdiği ifadesinde “İç siyasette rol alan birden fazla kişiyi etkileyecek gizli bilgilere sahip olduğunu" öne sürdü. Sertçelik, geçen kasım ayında hakkındaki ev hapsi kararını ihlal ederek yemek yemeye gittiği restoranda ayaklarından vurulmasının da “suikast girişimi olduğunu” iddia etti.



Play Video

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, “Koruma statüsü sözü verilmesine karşın güvenlik korumasının kendisini Kasım 2023'te gerçekleşen suikast girişiminden koruyamadığını” öne süren Sertçelik, “bu nedenle ülkeden kaçtığını ve saklandığını, iade edilmek istemediğini" söyledi.

Suç örgütü lideri olduğu suçlamasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'la ilgili davanın en önemli sanıklarından biri olan Sertçelik’in, hakkında ev hapsi kararı ve ayağında elektronik kelepçe bulunmasına karşın yurt dışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.

Sertçelik, firarından sonra yaptığı videolu paylaşımlarda, Kaplan dosyasında üst düzey yargı ve emniyet mensuplarının adının geçtiği M-7 kodlu gizli tanığın kendisi olduğunu açıklamıştı. Kaplan operasyonunu gerçekleştiren Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile yaptığı görüşmelerin bir kısmını paylaşan Sertçelik, ifadesine TBMM Başkanvekili ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mücahit Aslan, yine eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sadık Soylu gibi isimleri eklemesi için baskıya uğradığını öne sürerek “darbe” iddiasında bulunmuştu. Sertçelik'in bu açıklamaları sonrası aralarında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan'ın da bulunduğu polisler önce açığa alınmış, daha sonra da tutuklanmıştı.