Abone Ol

Gözaltındaki Ayşe Barım'ın soruşturması genişliyor: Bugünkü bağlantıları araştırılacak

Menajer Ayşe Barım'ın, 12 yıl önceki "Gezi Parkı eylemlerinin planlayıcılarından olduğu" iddiasıyla 24 Ocak'ta gözaltına alındığı soruşturmanın, Barım'ın Gezi'nin yaşandığı dönem ile bugünün bağlantılarına yönelik ayrıntılı biçimde genişletilerek devam edileceği öğrenildi.

Gözaltındaki Ayşe Barım'ın soruşturması genişliyor: Bugünkü bağlantıları araştırılacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, da dün yaptığı konuşmada, "O gün vandallık yapanlar, yakıp yıkanlar yanına kar kalacağını mı zannetti? Hukuk, zamanı geldiğinde tabii hesabını soracak. Bunu organize edenler, bugün deliller ortaya çıktıkça nasıl yargılanıyorsa, zaman aşımı süresi içinde bu işi organize edenler her zaman yargılanma ile karşı karşıya kalacaktır" demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ayşe Barım hakkında, 2013 yılında Taksim'deki Gezi Parkı eylemlerine katıldığına ilişkin yazılı ve görsel medyada çıkan iddialar üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor.

12 yıl sonra açılan soruşturma kapsamında, Barım'ın "hükümeti ortadan kaldırmak" amacıyla, menajerliğini yaptığı oyuncuları "Gezi Parkı eylemlerine planlı şekilde yönlendirerek ve oyuncuların toplumdaki etki ile kitleselliğini arttırma çabası içerisinde olduğu" iddia edildi.

Ayşe Barım'a 12 yıl sonra "Gezi" soruşturması: Halit Ergenç, Dolunay Soysert, Rıza Kocaoğlu, Mehmet Günsur, Nejat İşler ve Ceyda Düvenci ifade verdi

Barım'ın ajansıyla anlaşması bulunan oyuncular Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Dolunay Soysert, Rıza Kocaoğlu, Mehmet Günsur, Nejat İşler, Ceyda Düvenci  ve Nehir Erdoğan'ın "tanık" sıfatıyla ifade verdi. 

AA'da yer alan habere göre,  ifadesi henüz alınmayan oyuncuların da bilgisine başvurulacağı kaydedildi. Bu arada soruşturmanın, şüpheli Barım'ın Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı dönem ile bugünün bağlantılarına yönelik ayrıntılı biçimde genişletilerek devam edileceği öğrenildi.