Abone Ol

Gram altın için 4 bin 500 TL seviyesine tarih verdi! Düşüş sürecek mi, bitecek mi?

Altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Bir süredir rekor üzerine rekor kıran altında düşüş trendi dikkat çekerken uzmanlar bunun kısa süreli mi yoksa uzun süreli mi olacağını değerlendirip uyarıda bulundu. Geri çekilme için 'dinlenme modu' yorumunu yapan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için 2025 yılı öngörüsünü de aktardı. Özellikle altınla borçlanma zorunluluğu olanlara çarpıcı uyarılarda bulundu.

Gram altın için 4 bin 500 TL seviyesine tarih verdi! Düşüş sürecek mi, bitecek mi?

Altın fiyatlarındaki hareketlilik birikimlerini altında değerlendirmeyi düşünen vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor. Eylül ayında tarihi zirvesini gören altın fiyatları bu hafta düşüşte. Gram altın 3080 TL'den 3040 TL'ye kadar indi. Uzmanlara göre bu durum 'dinlenme modu'. Yaşanan sürecin yatırım fırsatı olup olmadığını değerlendiren uzmanlar, 'Düştü diye hemen satmayın' uyarısında bulundu. Peki, 2025 yılında altın ne kadar olacak? Altın yükselecek mi, düşecek mi?


Kanal D Haber'de yer alan habere göre; altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş "Geçen hafta gram altında 3080 lira seviyesi vardı. 40 lira bir gerileme görüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

'DİNLENME MODU' OLARAK NİTELENDİRDİ
Altın haftaya düşüşle başladı. Uzmanlara göre altın düştü diye panikle satılmamalı. Çünkü bu 'dinlenme modu'. İslam Memiş "Kısa vadeli öngördüğümüz bu geri çekilme, bu dinlenme modu, düğün yapacaklar, altın borcu olan veya altın alacak vatandaşlarımıza iyi bir fırsat" şeklinde konuştu.

 

Gram altın eylülde 3080 TL'ye çıkarak tarihi zirveyi gördü. Memiş "Şu anda gram 3040 TL, çeyrek altın 4985 TL, yarım altın 9971 TL, tam altın da 19942 TL." dedi.

 

Altın fiyatlarında uzmanların 2024 yılı beklentisi 3300-3500 TL arasındaydı. Yılın bitimine 3 ay varken gram altın 3080 TL'ye kadar çıktı ve şimdi gram altın 3040 TL.