Abone Ol

GSM operatörleri zamda çok hızlı, bağlantı hızında ise dünya ortalamasının çok altında

Türkiye'deki 46.37 mbps'lik mobil internet hızı 55.8 mbps'lik küresel ortalamanın altında yer alıyor

GSM operatörleri zamda çok hızlı, bağlantı hızında ise dünya ortalamasının çok altında

Zam konusunda son derece cesur davranan GSM operatörleri konu bağlantı hızına gelince dünya ortalamasının altında bir hizmet sunuyor. Özellikle sabit genişbant internet hızı Türkiye'de dünya ortalamasının yarısını bile yakalayamıyor.

Yılbaşından bu yana, ancak özellikle de son günlerde operatörlerin taahhüt yenileyen abonelerine yaptıkları yüzde 200-300 aralığındaki zamlar konuşuluyor. Sosyal medyada #OperatörSoygunu hashtagi iki gündür Türkiye gündeminin en üst sıralarında kendisine yer buluyor.

epkilerini sosyal medya üzerinden dile getiren vatandaşlar, hem gerçekleşmiş hem de beklenen enflasyonun çok üzerindeki bu zamların yanında aldıkları hizmetin de düşük olmasından dert yanıyor.

 

Peki Türkiye bağlantı hızında dünyaya göre ne seviyede bulunuyor? Speedtest.net verilerine göre Türkiye'de mobil internet hızı bakımından 111 ülke arasında 58. sırada yer alıyor. Türkiye'deki 46.37 mbps'lik hız 55.8 mbps'lik küresel ortalamanın altında yer alıyor.

Habertürk'ün haberine göre; sabit genişbant hızında ise Türkiye çok daha aşağı bir konumda bulunuyor. Değerlendirilen 161 ülke arasında Türkiye 106. sırada yer alıyor. Türkiye'nin 42.90 mbps'lik genişbant internet hızı 94 mbps'lik küresel ortalamanın yarısını bile yakalayamıyor.

Bunun yanında OECD verilerine göre, birlik ülkelerinde ortalama 100 mbps üzeri internet hızına sahip abonelerin oranı yüzde 18.6 iken Türkiye'de bu oran yüzde 0.6.