Abone Ol

Hakan Fidan vatan haini FETÖ'cü teröristlere seslendi: Yol yakınken dönün

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Fetö örgütü elebaşının (Fetullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor" dedi.

Hakan Fidan vatan haini FETÖ'cü teröristlere seslendi: Yol yakınken dönün

Fidan, yurt dışında bulunan FETÖ üyelerine de seslenerek, "Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerinin, milletlerinin aleyhine çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler" ifadelerini kullandı. 

FETÖ'ye ait olduğu bilinen "Herkül" adlı internet sitesinin X (Twitter) hesabından yapılan paylaşımda, Fethullah Gülen'in 20 Ekim (dün) saat 21.20'de tedavi gördüğü hastanede öldüğü belirtildi.

Yapılan açıklamada “Ömrünün her anını din-i mübiîn-i İslam’a ve insanlığa hizmet için sarfeden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi bugün (20 Ekim) ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi. Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda amcasının öldüğünü doğrulayarak, "Fetullah Gülen ruhunun ufkuna yürüdü. Allah rahmet eylesin" dedi.

Gülen'in ölümüyle ilgili ilk resmi açıklama ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan geldi. Fidan, Ankara'da Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Gülen'in ölümüne ilişkin olarak, "Fetö örgütü elebaşının (Fetullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor" ifadelerini kullandı. 

Fidan, terörle mücadelede kararlılığın devam edeceğini belirterek, "Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür" dedi.

Bu ölüm haberinin kendilerini hiçbir zaman rehavete, gevşemeye itmeyeceğini söyleyen Fidan, "Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür." diye konuştu.

"Yol yakınken dönmeyi bilsinler"

Bakan Fidan, bu insanların yurt dışında istihbarat servislerinin elinde büyük bir zillet içinde kendi ülkelerine, milletlerine ve değerlerine karşı bir silah olarak kullanıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerinin, milletlerinin aleyhine çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecekler. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler."