Abone Ol

Halk TV muhabiri Ferit Demir'e canlı yayında müdahale: Yayını kesin…

Narin Güran soruşturmasına ilişkin bilgi vermek için Halk TV Ana Haber yayınına bağlanan gazeteci Ferit Demir, bakanların bölgeye geleceğini söyleyen korumalar tarafından engellendi. Demir, yayını erken sonlandırmak zorunda kaldı.

Halk TV muhabiri Ferit Demir'e canlı yayında müdahale: Yayını kesin…

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin gelişmeleri takip eden Halk TV muhabiri Ferit Demir, canlı yayında engellenmeye maruz kaldı.

Diyarbakır'a giden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin Güran'ın mezarını ziyaret ettikten sonra valiliğe doğru yol çıktı.

Bakanlar gelmeden önce valilik önünden canlı yayına katılan Halk TV muhabiri Ferit Demir, soruşturmayla ilgili gelişmeleri anlatırken korumaların engeliyle karşılaştı.

Demir'in yanına gelen iki koruma, canlı yayının sonlandırılmasını istedi. Demir yayına devam edince korumalar bu kez müdahale ve yayını kesme tehdidinde bulundu.

Demir ve korumalar arasındaki diyalog şu şekilde:

Koruma: Uygun olmadığı söylendi, bilginiz olsun.

Ferit Demir: Sayın bakan zaten basın açıklaması yapacak.

Koruma: Şu an burada değil, içeriye alalım.

Ferit Demir: Canlı yayındayız.

Koruma: Tamam kapatın diyoruz. Yukarıya alacağız.

Ferit Demir: Ana haber bültenine bağlandım, bunu niye engelliyorsunuz ki?

Koruma: Yayını kes bu kadar basit.

Ferit Demir: Lütfen yayındayız.

Koruma: Bakın engellerim. Sorun yaşarız. Engellerim

Ferit Demir: Güvenlik görevlileri, korumalar yayın yapmamızı engelliyorlar. Yayın yapmayın diyorlar. Ben hemen konuyu anlatayım, gazetecilik yapmanın ne kadar zor olduğunu da belirteyim. Korumalar müdahale etmeye çalışıyorlar. Yayını kapatalım ama saat 19.00 bülteninde detayları aktaracağım.