Araştirmaya göre, eğer marangoz, elektrikçi, su ya da gaz tesisatçisiysaniz, asbestozla bağlantili bir hastaliktan ölme olasiliğiniz ortalamanin üzerinde bulunuyor.
Kömür madeninde çalişan bir işçinin pnömokonyozdan ölme olasiliği olağanüstü biçimde yükselirken, kömür dişindaki bir madende veya taş ocağinda çalişan bir işçinin de slikozdan yaşamini yitirme olasiliği artiyor.
Araştirmada, alkollü mekanlarda çalişanlarin alkolden ölme ve erkek kuaförlerin AIDS'ten ölme olasiliklarinin diğer insanlara nazaran daha yüksek olduğu, kadin kuaförlerin ise AIDS'den ölme olasiliklarinin çoğu insandan daha az olduğu belirlendi.
AIDS'ten ölme oraninin ortalamanin üzerinde olduğu diğer meslek gruplari arasinda terzilik, modacilik, hemşirelik, gazetecilik, ebediyat ve sanat alanlarinin yer aldiği kaydedildi.
Araştirmada ayrica, yaratici insanlarin ve inşaat sektörünün bazi birimlerinde çalişanlarin uyuşturucu kullanimindan ölme olasiliğinin çoğu insandan fazla olduğu görülürken, lenf kanserinden ölüm oraninin öğretmenler ve öğretim görevlileri arasinda yüksek çikmasi gizemli olarak yorumlandi.
Doktor, diş hekimi, veteriner, hemşire ve ambulans hizmetlerinde görevli kadinlarin intihar ederek yaşamlarina son verme olasiliklarinin çoğu insana göre yüksek olduğu, bundan mesleklerinin onlari umutsuzluğa sürüklediği anlaminin çikarilmamasi gerektiği belirtildi. Araştirma, bu sonucun, sağlik çalişanlarinin intihar etmek istediklerinde yaşamlarina nasil son vermeleri gerektiğini bildiklerini gösterdi.
Eğer barda ya da inşaat sektöründe çalişiyorsaniz, cinayete kurban gitme olasiliğinizin yüksek olduğu görülürken, istitatistiki olarak, herhangi birinin hayatini kazanmak için yapacaği en tehlikeli şeyin araba kullanmak olduğu bildirildi.
Araştirmanin kapsadiği süre içinde, yaklaşik olarak her yil 130 erkek ve 5 kadinin iş kazalarinda yaşamini yitirdiği, bunlarin 50'sinden fazlasinin trafik kazasinda öldüğü belirtildi.