Abone Ol

Herkes bunu soruyor: Bilal Erdoğan 17-18 yaşında ne iş yapıyordu da sigortalı oldu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 2023'teki genel seçimlerinden hemen önce yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesini "bir felaket" olarak nitelendirerek, "Karşı olmama rağmen ben de hak kazandım" dedi. Gazeteci İsmail Saymaz, EYT'ye hak kazandığını söyleyen 43 yaşındaki Bilal Erdoğan için, "17-18 yaşında ne iş yapmış da sigortalı olmuş?" sorusunu sordu.

Herkes bunu soruyor: Bilal Erdoğan 17-18 yaşında ne iş yapıyordu da sigortalı oldu?

Bilal Erdoğan, AKP’nin Kocaeli'ndeki "İnsan Hakları Eğitim Kampı"nda gençlerle yaptığı sohbette EYT konusuna da değindi.

Bilal Erdoğan, "EYT'nin propagandasını yapanlar ne dedi? EYT çıksın, bir sürü insan emekli olacak, onların boşalttığı iş sahasına gençler girecek dediler. Oldu mu öyle bir şey? Kandırdılar gençleri. Şu an 42,43,45 yaşında emekli oluyorlar. Büyük bir felaketti EYT. Ben de hak kazandım bu arada karşı olmama rağmen" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, EYT'ye hak kazandığını söyleyen 43 yaşındaki Bilal Erdoğan için, "17-18 yaşında ne iş yapmış da sigortalı olmuş?" sorusunu sordu.

Saymaz, X hesabından şunları kaydetti:

"Bilal Erdoğan, EYT’den yararlandığını söylüyor. Bilal Bey, 23 Nisan 1981 doğumlu. EYT’den yararlanması için 9 Eylül 1999’dan önce sigortalı olması gerekir. 17-18 yaşında ne iş yapmış da sigortalı olmuş? Bildiğim kadar o tarihte öğrenciydi. Bilal Bey’in bu durumu açıklaması lazım."

Erdoğan, EYT düzenlemesi için "Yapamayacağımız işleri asla söylemedik. Hatta emeklilikteki yaş uygulaması gibi aslında içimize sinmeyen birtakım hususları bile milletimizden gelen yoğun talepler karşısında hayata geçirmekten kaçınmadık" demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Küçümsemeyin, geçen sene muhalefetin popülist iteklemesi ile seçim sürecinde EYT hayata geçirildi. Bu sene yıllık maliyeti 724 milyar TL. Milli gelirin yüzde 2’sine yakın bir rakamdan bahsediyoruz" ifadesini kullanmıştı.