Abone Ol

Hulusi Akar'a en zor soru: Oylarını AKP ve Hüda Par'a veren Narin'in köyünde Allah korkusu var mı?

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP Milletvekili Hulusi Akar'ın "Eğitimin amacı, bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır" sözlerine tepki gösterdi. Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran'ın köyündeki son seçimin sonuçlarını paylaşan Altaylı, "Hulusi Akar, bu tabloya bakarak köyde eksik olanın 'Allah korkusu' olduğunu hâlâ düşünüyor mu" diye sordu.

Hulusi Akar'a en zor soru: Oylarını AKP ve Hüda Par'a veren Narin'in köyünde Allah korkusu var mı?

Fatih Altaylı, "Hulusi Bey bu köyde Allah korkusu oranı ne!" başlıklı yazısında, "Acaba 'Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu vermektir' buyuran eski Diyanet İşleri Başkanı, pardon ne Diyanet’i, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar bu köyde olanlar için ne düşünüyor merak ederim" diyerek, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde son seçimlerde ortaya çıkan sonuçları paylaştı.

Altaylı, "Oldukça muhafazakâr görünen ve bir zamanlar Hizbullah ile anılan bu köyde son seçimlerde 154 oyun 100’ünü AKP, 16’sını HÜDAPAR, 3’ünü YRP, 2’sini Saadet almış. Geri kalan 32 oy ise DEM Parti’ye gitmiş" bilgisini aktardı.

"Hulusi Akar bu tabloya bakarak köyde eksik olanın 'Allah korkusu' olduğunu hâlâ düşünüyor mu" diye soran Altaylı, şöyle devam etti:

"Ama galiba 'Yeni Türkiye'yi tanımlayan söz Con Sinov’un hatırlattığı İtalyan mafya cümlesi 'Herkes suçlu ise kimse suçlu değildir' değil.

AKP’nin Türkiye’sine daha çok uyan cümle 'Suçlayacak kimseyi bulamadığında herkes suçlu demektir'.

Türkiye’nin durumu da budur.

Hiç kimse sorumluluğu Allah’a, Allah korkusuna yüklemesin.

Allah’ı suçlarına ortak etmesin.

Yemezler.

Ne bu dünyada, ne de varsa ötekinde…"

Yazının tamamını okumak için tıklayın