Abone Ol

İbrahim Karagül Yeni Şafak Gazetesi'ne geri dönüyor

İki yıl önce Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazılarına son veren İbrahim Karagül, yazmaya 29 Ekim'den itibaren tekrar başlayacak.

İbrahim Karagül Yeni Şafak Gazetesi'ne geri dönüyor

Yeni Şafak gazetesinde uzun bir süre yazarlık ve genel yayın yönetmenliği yapan İbrahim Karagül, geri dönüyor. Yeni Şafak Gazetesi, 28 Ekim tarihli gazete manşetinden İbrahim Karagül'ün tekrar gazetede yazmaya başlayacağını ve ilk yazının 29 Ekim'de yayınlanacağını duyurdu.

Yeni Şafak gazetesi, ABD'nin devirmek istediği Pakistan Başbakan'ı İmran Han'ı hedef almış ve gazete Başbakan'ı "kaos" çıkarmakla suçlamıştı. Öte yandan Yeni Şafak'ın bağlı olduğu Albayrak Grubu, 2011 yılından bu yana Pakistan'da ticari faaliyet yürütüyor. Öte yandan gazetenin köşe yazarı olan Karagül, ABD'nin Pakistan'da "siyasi darbe girişimi" yaptığını söyleyerek gazete ile ters düşmüş ve 5 Nisan tarihli köşe yazısı yayınlanmamıştı. Karagül de bunun üzerine istifa kararı almıştı.

İBRAHİM KARAGÜL KİMDİR

1969 yılında Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlı Sinlice köyünde doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmasının 1995 yılında Yeni Şafak gazetesinde çalışmaya başladı. Uzun yıllar bu görevini sürdüren Karagül, 2011 yılında TVNET televizyonunun genel yayın yönetmenliğine getirildi ve bu televizyonda çeşitli programlar yaptı. Ayrıca Temmuz 2012'den Aralık 2020'ye Yeni Şafak Gazetesi'nin genel yayın yönetmenliği görevini üstlendi.