İletişim Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi, İletişim Fakültesi’nde düzenlenmesi planlanan “Medya ve 15 Temmuz” başlıklı etkinliğe, CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’ı davet etti. Davet üzerine Cebeci Kampüsü’nde bulunan Ahmet Taner Kışlalı Sanaevi’ne gelen Aktaş’a İLEF öğrencileri CNN Türk’ün yayınlarına dair sorular sordu. Adana’daki yurtta çıkan yangınla ilgili yapılan programda sunucu Şirin Payzın’ın “tarikat yurdu” dememesini, yurtta ölen çocuklardan birinin babasının konuşmasının “ses gelmiyor” bahanesi ile verilmemesinin, kapatılan televizyon kanallarının, gazetelerin, bir yılda 300 çocuğun ölmesinin haberleştirilmemesinin sebebini soran öğrencilere yanıt veremeyen Aktaş, lafı dolandırarak kürsüde kalma çabaları sonuç vermedi.
Erdoğan Aktaş'ı çıldırtan öğrenci protestosu: Hepinizi tespit ettim...
Öğrencilerin sorularını savuşturmaya çalışan Aktaş’a etkinliği düzenleyenlerden Prof. Dr. Nuran Yıldız yardımcı olmaya çalıştı. Öğrencilerin üslubunu eleştiren Yıldız, “Böyle olmaz çocuklar. Bırakın konuşsun. Siz de eleştiriniz varsa yazın, haberini yapın” dedi. Bunun üzerine öğrenciler “Aktaş her gün CNN’de konuşuyor. Biz haberi nerede yapalım” diyerek tepki gösterdi.
İLEF öğrencileri Aktaş’a, Çağdaş Hukukçular Derneği mühürlendiğinde dernek yöneticilerinin yayına neden alınmadığını da sordu. Aktaş bu soruyu da yanıtsız bıraktı. Yıldız, öğrencilerin üslubunu eleştirirken Aktaş, öğrencilerin sorularına “La ben bu yüzden geldim buraya”, “Ben tecrübeli bir gazeteciyim bu soruların sorulacağını bilmiyor muydum? Delirdiniz mi siz?”, “Yırtınıyoruz karşınızda” gibi ifadeler sarf etti.
Bir öğrencinin “Taybet ana bir hafta sokakta kaldı haber yaptınız mı? 3 çocuğum hayattaki en önemli varlığım diyorsunuz 0-12 yaş arası 300 çocuk öldü bölgede, tek bir haber yaptınız mı?” sorusuna, “Benim çocuklarımın annesi Diyarbakırlı bilip bilmeden konuşmayın” diye bağırdı ancak soruyu yanıtsız bıraktı.
Öğrenciler, KHK’ler ile üniversiteden atılan hocalarını da sordu. “Sizin konuşabildiğiniz gibi İlkay hocamız konuşabilecek miydi burada” sorusunun ardından Aktaş, çalıştığı gazetedeki işinden kovulursa ev taksidini ödeyemeyeceğini söyleyince öğrenciler KHK ile ihraç edilen hocaları Gülseren Adaklı’yı hatırlatarak “Gülseren hocamız kirasını ödeyemiyor, siz hangi zorluktan bahsediyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Aktaş, yanıt veremedi.
Aktaş, öğrencilerin sorularını yanıtlamaması üzerine devam eden protestolar nedeniyle kürsüyü terk etti. Paneli düzenleyen akademisyenlerin Aktaş’a hediye vermeye çalışması üzerine bir öğrenci “Benim de size bir hediyem var” diyerek Aktaş’ın yanına geldi. Aktaş, “Bir şey atmayacaksın değil mi?” derken öğrenci, “Sizin kariyerinizin dönüm noktası 15 Temmuz olabilir. Bizim en acı günümüz 10 Ekim. Alın şu kitapçığı okuyun da 10 Ekim’de nasıl habercilik yaptığınızı görün” diyerek Aktaş’a DİSK Basın-İş’in hazırladığı “Medyada 10 Ekim Katliamı” raporunu verdi. Etkinlik boyunca sergilediği lakayt tavırlarını sürdüren Aktaş öğrenci ile hediyesini alırken fotoğraf çektirmek istedi. Kitapçığı hediye eden öğrenci ise bunu reddetti.
Kürsüde daha fazla kalamayan Aktaş, protestonun ardından İLEF’ten gitti.