Abone Ol

İngiliz Bankacılık devi HSBC iki Türk bankasının hisseleri için AL tavsiyesinde bulundu

İngiltere merkezli bankacılık devi HSBC Türk bankalarını değerlendirdi. Halka açık 6 bankayı değerlendiren HSBC, 1'i kamu bankası olmak üzere 2 bankanın hisse senetleri için 'AL' tavsiyesinde bulundu.

İngiliz Bankacılık devi HSBC iki Türk bankasının hisseleri için AL tavsiyesinde bulundu

İngiltere merkezli bankacılık devi HSBC, Türk bankalarına yönelik hedef fiyatlarını güncelledi. Yayınlanan raporda, bankaların sermaye tamponları, mevcut piyasa koşulları ve görünümüne yönelik analizler yer veren HSBC birisi kamu bankası olmak üzere 2 Türk bankasının hisse senetleri için 'AL' önerisinde bulundu.

HSBC'nin raporunda, bankaların sermaye tamponlarının yıl sonuna kadar mevcut piyasa koşulları ve görünümü için yeterli olduğu belirtiliyor. Raporda, Türkiye'nin mevcut makro dinamiklerinin sermaye üzerinde sınırlı döviz kuru riski anlamına geldiğini, ancak 1Ç24'te Common Equity Tier 1 (CET-1) tamponlarının artan operasyonel riskler ve temettü ödemeleri nedeniyle önemli ölçüde düştüğünü vurgulandı.

Türk bankalarının kapsama aldıkları EEMEA bankalarına kıyasla daha az sermayelendirilmiş olduğuna dikkat çeken HSBC, 2024 yıl sonu için dolar/TL paritesini 36,00 olarak öngörüyor.

Bankanın raporuna raporuna göre, devlet bankalarının düşük CET-1 oranlarının önümüzdeki birkaç çeyrek boyunca risk ağırlıklı varlık büyümesini ekonomize etmeye iteceği öngörülüyor. HSBC, Türk bankalarının güçlü kazanç potansiyeli ve sermaye tamponlarını yenileme kapasitesi ile 2024 yılını atlatmak için yeterli olduğunu düşünüyor.

Banka yayımladığı raporda AKBNK için 64,05 TL'den 'TUT' tavsiyesinde bulunurken ISCTR ve YKBNK için aynı tavsiyeyi sırasıyla 15,85 TL ve 33,80 TL'den verdi. İngiliz bankacılık devinin tek 'AL' tavsiyesinde bulunduğu özel banka ise 112,40 TL hedef fiyattan Garanti oldu.

Raporunda kamu bankalarına özel olarak yer veren HSBC, Halkbank için 18,25 TL'den 'Azalt' tavsiyesinde bulunurken Vakıfbank için 22,04 TL'den 'AL' tavsiyesinde bulundu.