Abone Ol

İslam Memiş Altın fiyatlarında 1 Temmuz sonrası ne olacağını anlattı

Bir süredir gram altın fiyatını aşağı çeken ons altın düşüşünü sürdürdü. Ancak bu hafta dolardaki sınırlı artış ile altının gram fiyatı hafif yükselse de yatırımcılar halâ ‘altın düşecek mi, ne zaman yükselir?’ gibi sorulara yanıt arıyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları için Temmuz ayını işaret etti, gram altında rotayı açıkladı. Altın fiyatlarında kısa molanın biteceğini kaydeden uzman isim, “Artık bundan sonra daha pahalı hale gelecek” dedi.

İslam Memiş Altın fiyatlarında 1 Temmuz sonrası ne olacağını anlattı

Altın fiyatları haftanın son gününde yönünü tersine çevirerek yüzde 1,70'ten fazla düşüş yaşadı. 2.450 dolarlık rekoruna yaklaşayamayan ons altın, günün en yüksek seviyesi olan 2.368 doları görmesinin ardından hafta içi kazançlarını tersine çevirdi ve 2.316 dolara kadar geriledi.

Her bütçeye uygun 2. el araçları inceleotoplus'ta dilediğin aracı seç, hızlı ve uygun kredi seçenekleriyle kolayca sahip ol.otoplus| SponsorluŞimdi Keşfet

 GRAM ALTINDA SINIRLI YÜKSELİŞ

Düşüşten yurt içinde gram altın fiyatı da nasibini aldı ancak dolar kurunda yaşanan sınırlı yükseliş, değerli metali yeşil bölgede tutmaya yetti. Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,33 artışla 2.458 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 2,13 artışla 16.310 liraya yükseldi. Geçen hafta sonu 4 bin 10 lira olan çeyrek altının satış fiyatı, 4 bin 90 liraya çıktı.

İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN YORUMU

Peki altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılara dikkat çeken uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar…

"Bayramdan önce altın yatırımcısını düşüşleri fırsata çevirmesi için uyardık. Bayramdan sonra özellikle Temmuz ayında gram altında yükselişler başlayacak. Bayramdan önce gram altın 2400 TL seviyesindeydi, bugün 2500 TL'ye yükseldi. İki haftada 100 TL değerlendi. Ons altında 70 dolarlık bir yükseliş yaşandı. 2.368 dolar seviyesine kadar çıkan ons, direnç seviyesiyle karşılaşarak 2.321 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu da gram altında 20 TL'lik çekilmeye yol açtı.