Abone Ol

İslam Memiş tarih ve saat verdi, gram altındaki kritik gelişmeyi açıkladı: Çarşamba 21,30'da...

Altın fiyatları yaklaşan Fed faiz kararı toplantısı öncesi yükselişini hız kesmeden sürdürüyor. Bu sabah ons altın rekor seviyeye yükseldi. Yurt içinde gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları ise yatırımcıların radarında. Peki Fed faiz kararı altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Uzmanlar yeni öngörülerini anlattı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, 18 Eylül Çarşamba saat 21.30'u işaret ederek gram altın tahminini açıkladı. İşte Kapalıçarşı güncel altın fiyatları .

İslam Memiş tarih ve saat verdi, gram altındaki kritik gelişmeyi açıkladı: Çarşamba 21,30'da...

Bu sabah ons altın 2589,03 doları gördü ve tüm zamanların rekorunu kırdı. Şu sıralarda ise 2586 dolar seviyesinde hareket ediyor.

DOLAR DÜŞÜŞE DEVAM EDERSE ALTIN 2700 DOLARI GÖRÜR”

KCM Trade baş piyasa analisti Tim Waterer, “Fed'in bu hafta 50 baz puanlık bir kesinti yaparak baltayı kullanma ihtimali altın ve doları zıt yönlere sevk etti. Altın için genel koşullar elverişli olmaya devam ediyor ve daha fazla kazanç olası. Eğer dolar düşüş eğilimini sürdürürse, altın yılsonuna kadar 2.700 dolara ulaşabilir” dedi.

“PİYASALAR POHPOHLAMA FİYAT İÇERİSİNE GİRDİ”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fed’in faiz indirimi beklentileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, "Piyasalar o kadar çok pohpohlama bir fiyat içerisine girdi ki, Fed üyelerinden birisi 25 baz puanlık faiz indiriminin yetmeyeceğini, 50 baz puan indirilebileceğini söyledi. Bu açıklamadan sonra piyasa tekrar bir gaz aldı, EFT’lerden çıkışlar oldu ve fiziki tarafa kayış yaşandı. Merkez bankaları taleplerini artırdı" diyerek piyasalardaki hareketliliği değerlendirdi.

18 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT!

Memiş, Fed’in tüm cephanesini tek bir toplantıda kullanmayacağını öngörerek, "18 Eylül akşamında Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimi yapması cepte. 50 baz puan indirimi de yapabilir ama bu kadar maceraya gireceğini düşünmüyorum. Fed, piyasayı biraz daha oyalayacak ve 25 baz puanlık faiz indirimi yapacak" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Fed Başkanı Powell'ın basın toplantısının ardından kar satışlarının başlamasını beklediğini belirterek, “21.30'da da Fed Başkanı Powell'ın basın toplantısı var. Basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. İşte bu Fed Başkanı’nın açıklamalarından sonra, saat 21.30'da sonra, satışları görmeye başlayacağız” açıklamasında bulundu.

İSLAM MEMİŞ’TEN GRAM ALTIN TAHMİNİ

Gram altın tarafında da değerlendirmelerde bulunan Memiş, "Gram altın 2788 lira seviyesinden başlattığı yükseliş trendini 2850 seviyesine kadar devam ettirdi. Fed toplantısından sonra ons altındaki harekete göre gram altın da bir hareketlenme gösterecek. Yıl sonu için beklentim 3000-3500 lira arasında" diyerek altın bulunduranlara tavsiyelerde bulundu.