Abone Ol

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan Erdoğan'a yanıt geldi: İsrail'in Türkiye'ye karşı hiçbir planı yok

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, son dönemde Türkiye gündemini meşgul eden ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da dile getirdiği "İsrail'in Türkiye'ye saldırabileceği" tartışmalarıyla ilgili olarak, İsrail'in Türkiye'ye yönelik bir planı olmadığını söyledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan Erdoğan'a yanıt geldi: İsrail'in Türkiye'ye karşı hiçbir planı yok

Cumhurbaşkanı Herzog, bugün 7 Ekim'in birinci yılı sebebiyle 'Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri' liderleri ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Herzog, Türkiye ile ilgili olarak, "Türkiye lideri tarafından, İsrail'in Türkiye'ye karşı bazı planları olduğuna yönelik yorumlar yapıldığını gördüm. İsrail'in hiçbir zaman Türkiye'ye karşı bir planı olmadığını açıkça belirtmek isterim.

Aksine biz Türkiye halkına büyük saygı duyuyoruz, onlar da İsrail halkına büyük saygı duyuyor. Halklar arasında uzun yıllara dayanan ilişkilerimiz var ve halklar dostluğa ve birlikte yaşamaya karşı olan tüm seslere üstün gelecektir" dedi. 

Herzog, şöyle devam etti:

"Bizim yaptığımız ve İsrail'in bölgede öncülük ettiği şey, İbrahim'in oğullarının bölgede birlikte yaşamalarını, barışa doğru birlikte hareket etmelerini, birbirlerine katkıda bulunmalarını, bölgenin, kendi halklarının ve genel olarak insanlığın refahına katkıda bulunmalarını sağlayacak tarihi bir değişimdir. 

Bizim vizyonumuz budur. İşte bu yüzden kötülükle savaşıyoruz ve Gazze halkına, Lübnan halkına, İran halkına farklı bir yol sunuyoruz. Farklı bir yol ve farklı bir gelecek öneriyoruz. Bence bu insanlar ayağa kalkmalı; refah, mutluluk, eşitlik ve yaşamlarını sürdürmek için çabalamalılar."