Abone Ol

John Lennon'un 40 milyon dolarlık saatini Yoko Ono'nun Türk şoförü mü çaldı?

10haber yazarı Elif Soyseven, köşesine 1980 yılında hayata veda eden Beatles grubunun kurucusu Ünlü müzisyen John Lennon 40 milyon dolarlık saatini eşi Yoko Ono'nun Türk şoförü Koral Karsan'ın çaldığı iddiasını taşıdı.

John Lennon'un 40 milyon dolarlık saatini Yoko Ono'nun Türk şoförü mü çaldı?

Soyseven, köşe yazısında Koral Karsan'ın Yoko Ono’yu şantaj ve ölümle tehdit etmek, zorla 2 milyon dolar almaya çalışmak, özel fotoğraflarını ve ses kayıtlarını yayınlamakla tehdit etmek nedeniyle tutuklandığını ve 2007 yılında ABD'den sınır dışı edildiğini ve ifadesinde Ono'nun kendisini taciz ettiği ve 10 yıl boyunca Ono'ya "sevgili" olarak hizmet ettiğini öne sürdüğünü anlattı.

40 milyon dolarlık kayıp saat davasının Cenevre'de hala devam ettiğini söyleyen Soyseven'in köşe yazsının ilgili bölümü şöyle:

"Ekim 2014’te Manhattan Yukarı Batı Yakası’ndaki Dakota Building’e ünlü müzayede evi Christie’s’in Cenevre şubesinden bir telefon geldi. Telefonun ucundaki kişi satılmak üzere kendilerine getirilen Patek Philippe 2499 model saatin John Lennon’a ait olup olmadığının teyit edilmesini istiyordu.

Telefonun ucundaki Yoko Ono şaşkındı. Çünkü eşine kendisinin hediye ettiği bu saat 35 yıldır kilit altında tutulan bir odadaydı. 

Evdeki kilitli oda derhal açıldı ve 35 yıldır gün yüzü görmeyen eşyalar sayıldı. Patek Philippe 2499 model saat de dahil olmak üzere John Lennon’a ait 86 parça eşya kayıptı.

2017 yılında Berlin’de online bir müzayede evi olan Auctionata iflas etti. İflas sonrası avukatlar şirketin deposunda envanter sayımı yaparken John Lennon’a ait 86 parça eser bulunduğunu polise bildirdi. Soruşturma başlatıldı.

Çalıntı saati Karsan vermiş

Şirketin yaptığı açıklamaya göre bu eserler Erhan G. isimli bir kişi tarafından söz konusu şirkete satılmıştı. Erhan G. hakkında çalıntı eşya satmak nedeniyle dava açıldı.

Erhan G. söz konusu eşyaların 2010 yılında Koral Karsan tarafından kendisine verildiğini itiraf etti. Karsan da davaya dahil edildi. Alman Mahkemeleri Erhan G. hakkında çalıntı mal satmaktan 1 yıl ceza verirken, Europol tarafından Koral Karsan için tutuklama kararı çıkarıldı.

Auctionata’nın 2014 yılında söz konusu saati Hong Kong’da yaşayan İtalyan bir koleksiyoncuya 600.000 euro karşılığında sattığı ortaya çıktı. Dava dosyalarında adı A olarak geçen İtalyan koleksiyoner Patek Phlippe’e başvurarak saatin orijinal olduğunu teyit ettikten sonra Cenevre’deki Christie’s müzayede evine saati satmak için başvurdu. Saatin çalıntı olduğundan habersiz olan eksperler eşyanın orijinal olduğunu teyit etmesini istedikleri Yoko Ono’ya ulaştıklarında olay ortaya çıktı. O zamana kadar Ono saatin çalındığından habersizdi. Bu kez Cenevre’de bir dava daha açıldı.

Koral Karsan, Cenevre Mahkemesi kayıtlarına göre saati John Lennon’a ait 86 kişisel eşyayla birlikte 2010 yılında Berlin’de yaşayan Erhan G’ye vermişti.

Mahkemeye ifade veren Yoko Ono New York’daki evlerinde saatin çalındığı söz konusu odaya sadece birkaç kişinin erişimi olduğunu, Koral Karsan’ın da odaya erişimi olan üç kişiden biri olduğunu açıkladı. Ono’ya göre kayıp eşyalar muhtemelen Karsan ile birlikte ülkeden çıkarılmıştı. Ancak bu iddialar doğrulanmadı.

Cenevre’de açılan bu dava hala devam ediyor. Cenevre mahkemeleri John Lennon’a ait saatin sahibinin Yoko Ono olduğunu kayıt altına aldı. Ancak İtalyan koleksiyoncu A, saati yasadışı yollardan satın almadığına dair iddiasını sürdürüyor. Koral Karsan ise Facebook profiline göre Muğla’da yaşıyor.

Bugün 91 yaşına olan ve tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren Yoko Ono, 2023 yılında Yukarı Batı Yakası’ndaki ünlü Dakota Bulding’ deki evinden taşındı.

Yoko Ono’nun John Lennon’a hediye ettiği saatin arkasında sözlerini birlikte yazdıkları şarkıları “Just like starting over” LOVE YOKO, 9.10.1980 yazıyordu."