Abone Ol

Kayseri'de sokaklar yangın yeri: Suriyeli sapık 5 yaşında çocuğu taciz etti, dükkanlar yakıldı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu istismar ettiği iddiası üzerine ilçede araçlar ters çevirildi, bazı iş yerleri ateşe verildi. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri, gruba müdahale etti.

Kayseri'de sokaklar yangın yeri: Suriyeli sapık 5 yaşında çocuğu taciz etti, dükkanlar yakıldı

Valilikten yapılan açıklamada, "Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır" denildi. Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da bölgeye gelerek yaptığı açıklamada, istismara uğradığı iddia edilen çocuğun Türk olmadığını söyleyerek "O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

Olay saat 21.00'de Danişmentgazi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı. Olay sonrası toplanan mahalle sakinleri, şüpheliyi yakalamak için taşkınlık çıkardı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis Özel Harekat ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirdi ve yabancı uyruklu vatandaşlara ait bazı iş yerlerini ise ateşe verdi. TOMA araçları ile müdahale edilen olayda polisin, kalabalığı dağıtmak için müdahalesi sürüyor.

Şahsın ailesinin sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldığı iddia edildi

Halk TV'nin aktardığına göre Kayseri Emniyet Müdürlüğü, şehirdeki izinli bütün polislere görev başı yapması için talimat yolladı. Şüphelinin ailesinin, olayların yaşandığı mahalleden çıkarıldığı ve Bakanlık tarafından şahsın ailesinin sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldığı iddia edildi.

Kayseri Valiliği'nden açıklama 

Valilikten yapılan ve vatandaşlara itidalli davranmalarının telkin edildiği yazılı açıklamada, "Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup vatandaşlarımızı itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur."